Україна готова піти на обмеження торгівлі з ЄС, аби зменшити напругу в Польщі

Україна готова піти на обмеження торгівлі з ЄС, аби зменшити напругу в Польщі
Україна готова піти на обмеження торгівлі з ЄС, аби зменшити напругу в Польщі

Україна висловила готовність ввести обмеження на торгівлю з Європейським Союзом, щоб зменшити напруженість у відносинах з Польщею. Але також висунула власні вимоги: ЄС має заборонити імпорт продукції з Росії та Білорусі.

У інтерв’ю Financial Times торговий представник України Тарас Качка заявив, що Київ хоче, щоб ЄС заборонив імпорт російської сільськогосподарської продукції, що надходить на європейський ринок через Білорусь та Балтійські країни.

Качка зазначив, що можливий перехідний період з контрольованим підходом до торгових потоків між Україною та ЄС може бути корисним для обох сторін.

Можливо, на перехідний період такий… керований підхід до торговельних потоків між Україною та ЄС — це те, що нам усім потрібно. Що стосується пшениці, то не Україна створює проблеми для польських фермерів, а Росія,
— заявив Качка.

Він також підтримав запропоновані ЄС обмеження на імпорт певних товарів з України, включаючи яйця, м’ясо птиці та цукор, і дозвіл окремим країнам блокувати свої ринки для українського зерна (крім транзитних вантажів).

Читайте по темі: Німеччина запроваджує тимчасовий контроль на всіх 9 кордонах

Качка повідомив, що Україна вже добровільно призупинила експорт кукурудзи до п’яти сусідніх країн ЄС, перенаправивши поставки до Італії та Іспанії через Чорне море.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus