Російська компанія, яка перебуває під санкціями, отримує угоди з ВПС США та NASA, - ЦНС

Російська компанія, яка перебуває під санкціями, отримує угоди з ВПС США та NASA, - ЦНС
Російська компанія, яка перебуває під санкціями, отримує угоди з ВПС США та NASA, - ЦНС

Російська компанія "Планар Тек" (Planar Tech) через американського двійника дочірньої компанії "Коппер Маунтін Текнолоджіз" (Copper Mountain Technologies) в обхід західних санкцій отримує контракти з оборонною промисловістю США та NASA.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Черговий приклад порушення санкцій російським бізнесом, що підживлює "військову машину" Кремля в агресії проти України, вдалося виявити активістам "КіберСпротиву". Хакери виклали у мережу документи, на основі пресі вдалося зробили грунтовне розслідування щодо зв’язків цієї підсанкційної компанії РФ та її американського двійника.

"Як з’ясувалося, "Планар" з Челябінська потрапила у санкційний список у перші ж місяці після повномасштабного вторгнення через зв’язки з Євгенієм Пригожиним", - йдеться в публікації.

Крім того, кіберактивісти змогли встановити зв’язок між продукцією "Планар" і російською оборонкою, зокрема у витоках контрактів.

У ЦНС зазначають, що завдяки отриманій інформації Україна тепер має доступ до детальних даних про:

  • БПЛА "Орлан-10" та "Іноходець",
  • комплекси РЕБ "Свет-КУ" та "Леєр-3",
  • а також сотні одиниць військової техніки.

"І все вірно, продукцію "Планара" використовують у цій техніці", - вказують у Центрі.

Аналіз пристроїв і компонентів російської Planar і американської Copper Mountain Technologies показав, що компанії випускають абсолютно ідентичну продукцію, навіть назви і артикули такі самі. Крім того, обидві компанії мають спільну технічну документацію.

"Вдаючись до компаній-прокладок, які було створено американським клоном російської "Планар", щупальця Copper Mountain Technologies дотягнулися до оборонної промисловості США", - передають у ЦНС.

Як виявилося, російські технології застосовують в антени, що використовуються в американських літаках. Крім того, вони застосовувалися і при випробуванні нового космічного датчика пального на Місяцеході NASA.

У Центрі додають, що тепер відповіді на питання, як російській компанії вдалося обходити санкції США, мають дати американські уповноважені інституції.

Читайте по темі: WSJ: Захід підштовхує Україну до створення плану "Б" щодо війни з Росією

"Адже тільки дотримання та запровадження більш жорстких санкцій можуть стати гарантією того, що Росія надалі не зможе вести таку інтенсивну і кровопролитну війну проти мирного населення України на кордонах із Європейським Союзом", - пишуть у ЦНС.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus