Британія відправить винищувачі Typhoon захищати небо Польщі

Британія відправить винищувачі Typhoon захищати небо Польщі
Британія відправить винищувачі Typhoon захищати небо Польщі

В рамках навчань НАТО Steadfast Defender 24 у травні до Польщі буде відправлено 16 тисяч британських солдатів.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що його країна відправить до Польщі винищувачі Typhoon, які захищатимуть польський повітряний простір. Про це голова британського уряду сказав у вівторок, 23 квітня, на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, передає Rmf24.

Сунак зазначив, що, між Польщею і Великою Британією "існує великий зв’язок, який зміцнює безпеку в цій ситуації". Він також сказав, що Польща витрачає найбільше коштів на безпеку з усіх союзників по НАТО.

Також глава британського уряду запевнив, що Велика Британія не забуде, що саме польські пілоти рятували життя британців, воюючи в британському небі.

За словами Сунака, в рамках навчань НАТО Steadfast Defender 24, які триватимуть до кінця травня, до Польщі буде відправлено 16 тисяч британських солдатів.

Читайте по темі: Поліція Естонії: російські хакери з 2020 року атакували Україну, країни ЄС і НАТО

Британський прем’єр повідомив, що глави урядів обох країн також говорили, серед іншого, про використання заблокованих російських активів, про міграційний тиск на польсько-білоруському кордоні та про енергетичну співпрацю.

Нагадаємо, у вівторок Сунак анонсував рекордний пакет військової допомоги Україні. Серед іншого він включатиме понад 1600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети Storm Shadow.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus