В Росії заарештували активи українського виробника горілки Хортиця Черняка

В Росії заарештували активи українського виробника горілки Хортиця Черняка
В Росії заарештували активи українського виробника горілки Хортиця Черняка

Російські правоохоронці порушили кримінальну справу проти засновника Global Spirits Євгена Черняка в Росії щодо "фінансування тероризму".

Районний суд російського Курська заарештував колишні російські активи холдингу Global Spirits, який до розв’язаної Росією війни проти України виробляв популярні в країні горілчані бренди Хортиця, Мороша та Первак. Про це з посиланням на базу даних Федеральної служби судових приставів повідомляє The Moscow Times.

Суд наклав арешт на Феодосійський завод коньяків і вин, Кримський винний будинок (в окупованому Росією українському Криму), лікеро-горілчані заводи Русский север у Вологді та Родник и К у підмосковних Митищах, а також на дистриб’юторів Традиции успеха, Стандарт качества та Новый уровень.

Стягувачем у справі виступає генпрокуратура РФ. До цього проти засновника Global Spirits Євгена Черняка в Росії було порушено кримінальну справу щодо "фінансування тероризму" (ч. 1.1 ст. 205.1 КК РФ). Він, за версією російського слідства, перерахував Збройним Силам України понад 500 млн руб., а також закупили товари для ведення бойових дій більш ніж на 90 млн руб.

МВС Росії оголосило Черняка у розшук, а Росфінмоніторинг включив його до реєстру осіб, "причетних до тероризму та екстремізму".

Читайте по темі: Reuters: Продовжуються перемовини щодо транзиту російського газу через Україну

Мінфін Росії почав готувати передачу активів Global Spirits до тимчасового управління Росмайна наприкінці 2023 року. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus