Українців обманюють із продажем посилок нібито від "Укрпошти"

Українців обманюють із продажем посилок нібито від "Укрпошти"
Українців обманюють із продажем посилок нібито від "Укрпошти"

Аферисти можуть проводити фейкові аукціони від імені "Укрпошти" з продажу нібито непотрібних посилок. Однак не стати їхньою жертвою досить просто – слід пам’ятати, що держкомпанія проводить свої аукціони виключно на майданчику Прозоро.Продажі.

Про це повідомив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський. Він зазначив: часто шахраї "кажуть, що продають посилки "Укрпошти" вже 5 років", проте проводити такі продажі компанія почала зовсім недавно.

"Як відрізнити наші продажі від шахраїв, які кажуть, що продають посилки "Укрпошти" вже 5 років? Дуже просто. Наші продажі: 1)  Завжди на майданчику Прозоро.Продажі. 2)  Ми ніколи не продаємо індивідуальні посилки, лише палети посилок", – йдеться у повідомленні.

Скільки "Укрпошта" заробляє на посилках українців

Загалом, зазначив Смілянський, на першому аукціоні з продажу забутих посилок "Укрпошта" продала 4 палети з ними за 120 тис. грн. При цьому стартова ціна кожного складала 1,2 тис. грн, тобто початкова вартість 4 палетів була 4,8 тис. грн.

Читайте по темі: Підлеглі міністерки закордонних справ Німеччини Бербок отримали підозру у масштабному шахрайстві

При цьому він наголосив: в "Укрпошті" накопичились тисячі посилок, які клієнти не отримали більше 6 місяців. Причини цього, за його словами, різні:

  • "десь це рекламні посилки";
  • у когось різко змінилися обставини, внаслідок яких люди не змогли отримати своє відправлення;
  • "іноді повернення дорожче відмови і т.і.".

"Ми понесли витрати на всі ці доставки. Які тепер маємо можливість компенсувати", – пояснив Смілянський.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus