Фонд держмайна продав на аукціоні житло російського олігарха Шелкова та колаборанта Сальдо в Одесі

Фонд держмайна продав на аукціоні житло російського олігарха Шелкова та колаборанта Сальдо в Одесі
Фонд держмайна продав на аукціоні житло російського олігарха Шелкова та колаборанта Сальдо в Одесі

В Україні відбулися перші успішні аукціони з продажу санкційного майна. Фонд держмайна продав житло російського олігарха Шелкова та колаборанта Сальдо в Одесі.

Про це повідомив глава Фонду державного майна Віталій Коваль.

Аукціони відбулися у системі "Прозорро. Продажі".

Чотирикімнатна квартира Михайла Шелкова площею 175,5 кв м пішла "з молотка" за 4 млн грн. Участь в аукціоні взяли двоє учасників.

За квартиру Володимира Сальдо боролися 9 осіб. Переможна ставка склала 2,9 млн грн.

Віталій Коваль зазначив, що після сплати переможцями кошти підуть до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ.

Читайте по темі: НАЗК підозрює звільненого заступника генпрокурора Вербицького у незаконному збагаченні на 29 мільйонів гривень

"Загалом у Фонді держмайна України сьогодні в опрацюванні 753 одиниці санкційного майна. Це квартири та будинки, підприємства та заводи, нежитлові приміщення, автомобілі і навіть паркомісця. Кожен актив ворогів України ми активно готуємо до реалізації: знімаємо арешти, приводимо у відповідність документацію, проводимо реєстраційні дії тощо", - додав очільник Фонду.

 eiqridttidekroz

Що відомо про санкції проти Сальдо

26 квітня 2022 року у захопленій міській раді Херсона окупанти та колаборанти провели нараду, на якій представили так званого голову Херсонської ОДА Володимира Сальдо та "голову" Херсонської міської адміністрації Олександра Кобеця.

Станом на 11 червня 2022 року в окупованому Херсоні з 250 тис. людей російське громадянство прийняли 24 людини, зокрема ексмер Володимир Сальдо. 

14 червня 2022 року Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії "Блок Володимира Сальдо", яку визнано проросійською.

2 серпня 2022 року управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США розширило список підсанкційних осіб, у списку є Володимир Сальдо.

28 вересня 2022 року СБУ оголосила підозри 16 організаторам псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України, серед них - Пушилін, Сальдо та Стремоусов.  

Очільник окупаційної влади Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що російські терористи планують повернутись в Херсон у 2023 році.  

14 квітня Міністерство юстиції України подало заяву до Вищого антикорупційного суду щодо застосування санкцій та конфіскації активів гауляйтера Херсонщини Володимира Сальдо.

Читайте по темі: Мінфін залучив більше 9 мільярдів гривень від продажу ОВДП

Очільник окупаційної влади Херсонської області Володимир Сальдо зміг відкрити компанію у Великій Британії, попри запроваджені санкції проти нього.  

9 травня Вищий антикорупційний суд конфіскував статки колаборанта Володимира Сальдо, серед яких готель, триповерхівка та квартири в низці регіонів України.

Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо радився з так званими силовиками щодо того, як протидіяти партизанам на тимчасово окупованих територіях України.

17 травня Апеляційна палата ВАКС задовольнила скаргу Міністерства юстиції щодо конфіскації активів колишнього нардепа, мера Херсона та колаборанта Володимира Сальдо.

Гауляйтеру Херсонщини Володимиру Сальдо та учасникам так званої державної служби безпеки Херсонської області 9 жовтня заочно повідомили про підозру у катуванні цивільних, держзраді та низці інших правопорушень.

Малиновський райсуд Одеси на засіданні 8 листопада визнав очільника окупаційної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо винним у державній зраді.

13 листопада 2023 року стало відомо, що ВАКС задовольнив другий позов Міністерства юстиції про конфіскацію нових активів колаборанта Володимира Сальдо, а також його дружини та компанії "Проектно-будівельна фірма "Херсонбуд".

Санкції проти Шелкова

21 червня Служба безпеки повідомила про підозру підсанкційному російському олігарху Михайлу Шелкову, який причетний до схем прихованого постачання української титанової сировини у Росію, де з неї робили ракети "Калібр".

24 червня Служба безпеки України затримала у Дніпрі Олександра Федосеєва - "праву руку" підсанкційного мільярдера Михайла Шелкова, якому нещодавно оголосили підозру за вивіз титану з України до Росії.  

11 липня Фонд державного майна України (ФДМУ) виставив на аукціон ТОВ "Інвестагро", що належала росіянину Михайлу Шелкову.  

30 серпня 2023 року українські правоохоронці викрили нові злочини підсанкційного олігарха з Росії Михайла Шелкова, який причетний до схем прихованого постачання титанової сировини з нашої країни до агресора.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus