В ОВА повідомили, чи планується евакуація з Харкова

В ОВА повідомили, чи планується евакуація з Харкова
В ОВА повідомили, чи планується евакуація з Харкова

Наразі евакуація мирних мешканців з Харкова, який потерпає від постійних атак російської армії, не планується.

Про це заявив заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов, передає "Радіо Свобода".

"Ми задумувалися про евакуацію вже давно, і в нас на крайній випадок пропрацьований план евакуації громад наших районів, території області, і самого міста Харкова. Щобільше, такий досвід ми вже маємо по 2022 року, і наразі ми більш готові до подібного перебігу обставин і подій. Якщо це буде необхідно, то місцева влада разом з центральною має такий план, і може його відпрацювати. Але наразі жодної ознаки для необхідності евакуації міста немає", – сказав він.

За словами чиновника, "попри побоювання захоплення міста військами РФ у новому наступі, наразі такої загрози немає, як і загрози наведення артилерії або оточення Харкова".

"Щодо загрози обстрілів ракетами та КАБами, вона була і є, і жоден куточок міста або області є небезпечним 24/7. І в цих умовах живе і працює місто. Попри те, що від початку року дуже сильно посилились обстріли, ми все одно не фіксуємо відтоку населення з Харкова. Наразі населення, як було, так і становить приблизно 1,3 мільйона людей. Щодо підприємств, я зазначу, що близько 80% наших підприємств або зачинені, або зруйновані, або вже релоковані. І процес релокації відбувається з березня 2022 року. Всі, хто міг, фактично, це зробив", – зазначив Іванов.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus