Краєв пояснив, як російські обстріли впливають на рішення західних союзників щодо підтримки України

Краєв пояснив, як російські обстріли впливають на рішення західних союзників щодо підтримки України
Краєв пояснив, як російські обстріли впливають на рішення західних союзників щодо підтримки України

Невщухаючі російські обстріли впливають на позитивні рішення західних союзників щодо військової та цивільної підтримки України. Саме тому партнери нададуть дозвіл бити західною зброєю по території Росії.

Так вважає відомий експерт, директор програми "Північна Америка" в аналітичному центрі "Українська призма" Олександр Краєв. Ба більше, за його думкою, висловленою для Oboz.ua, на зазначене рішення також позитивно впливають українські удари по окупантах.

"Насправді це може спрацювати, як би це сумно не звучало. Терористичні атаки Росії по українським цивільним так чи інакше показують нашим західним партнерам і союзникам, що відмова від надання Україні додаткового озброєння, а також надання Україні можливості використовувати це озброєння по цілям в глибині території РФ, призводить до того, що росіяни мають можливість бити по українським цивільним", – зазначив експерт.

Краєв впевнений, що такі удари, як росіяни нанесли по ТЦ у Харкові, може посилити нашу аргументацію. 

"Вірне і зворотнє. Якщо Україна наносить удари по російським військовим об’єктам в глибині їх території, а Росія в свою чергу не здатна відповісти на це додатковою ескалацією, це також покаже західним партнерам, що надавати Україні більше озброєння і давати можливість більш рішуче його використовувати, не потягне за собою тієї критичної ескалації, якою так лякають захід наші російські вороги", – підкреслив експерт. 

Читайте по темі: Сполучені Штати оприлюднили вміст нового пакету допомоги Україні

Він вважає ключовим аргументом проти надання нам права бити західним озброєнням припущення, що "Росія відреагує такою ескалацією, до якої захід не буде готовий". 

"Тому те, що ми навіть під Пензою знищили "станцію дальнєого оповєщенія і обнаруженія цєлей", показує нашим партнерам, що росіяни не зможуть реагувати на такі загострення і Україна може і має абсолютне право наносити і далі такі удари по російським військовим об’єктам на території самої РФ", – додав Краєв.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus