Старт космічного корабля Starliner компанії Boeing відклали на добу

Старт космічного корабля Starliner компанії Boeing відклали на добу
Старт космічного корабля Starliner компанії Boeing відклали на добу

У суботу, 1 червня, компанія Boeing мала здійснить ще одну спробу запуску космічного корабля Starliner з екіпажем NASA на борту, однак старт знову відтермінували

Про це повідомляє Reuters.

Запуск запланований на 12:25 за Східноєвропейським часом (13:25 за Київським часом) 1 червня відклали на 24 години.

Про перенесення запуску було оголошено під час прямої веб-трансляції NASA, навіть попри те, що усі прогнози передбачали 90% ймовірність сприятливих погодних умов, і ULA заявила в соціальних мережах раніше в той же день, що всі системи були "готові" для своєчасного запуску.

Згідно з початковими планами, запуск Starliner був запланований на 6 травня. Однак за декілька хвилин до старту його було скасовано через проблему з кисневим клапаном у верхньому ступені Centaur.

Потім запуск перенесли на 21 травня, далі на 25 травня, а згодом - на невизначений термін, коли виявили витік гелію в силовій установці службового модуля Starliner.

Читайте по темі: У США виникли проблеми зі спробами збільшити виробництво ракет Patriot в Японії, - ЗМІ

Однак, компанія Boeing вирішила піти на певний ризик, здійснивши запуск у суботу замість того, щоб розбирати космічний корабель на частини для усунення витоку, передає New Atlas.

Інженери Boeing і NASA домовилися ризикнути, навіть попри те, що існує ймовірність того, що рухова установка може вийти з ладу на орбіті, і тоді Starliner не зможе повернутися на Землю.

Утім, на брифінгу 24 травня керівник програми комерційних екіпажів NASA Стів Стіч заявив, що існує спосіб вирішення цієї проблеми.

"Ми могли б впоратися з цим конкретним витоком, якби швидкість витоку збільшилася навіть у 100 разів", - заявив він, додавши, що немає приводів для хвилювання.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus