США ввели санкції проти голови Гагаузії Євгенії Гуцул

США ввели санкції проти голови Гагаузії Євгенії Гуцул
США ввели санкції проти голови Гагаузії Євгенії Гуцул

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти голови Гагаузії Євгенії Гуцул. Вона ходить до злочинної мережі молдовського олігарха-втікача Ілана Шора.

Про це повідомляє Держдеп США.

Євгенія Гуцул є молдовською політичною діячкою, яка набула значної уваги у зв’язку зі своїм обранням на посаду башкана (голови) Гагаузії, автономного територіального утворення в складі Молдови. Вона представляє партію "Шор", молдовського олігарха-втікача Ілана Шора. Він є фігурантом справи про "крадіжку мільярда" з банківської системи Молдови.

Попри свою проросійську позицію "Шор" залишається впливовим гравцем у молдовській політиці.

За даними Держдепу, Гуцул відіграє безпосередню та активну роль у корупційній діяльності мережі Шора. Вона могла сприяти ввезенню готівки з Росії, її незаконному приховуванні та використанні цих коштів на користь політичних проектів олігарха.

У Штатах вважають, що Гуцул була обрана башканом Гагаузії на виборах, які характеризувались "значними ознаками фальсифікацій, зокрема підкупом виборців та значним незаконним, незадекларованим фінансуванням виборчої кампанії з-за кордону".

"Замість того, щоб служити народу Гагаузії та решті Молдови, Гуцул послідовно ставить на перше місце особисті інтереси Шора та інтереси Кремля, намагаючись підірвати і дестабілізувати Молдову", - сказано у повідомленні.

Читайте по темі: Російський мільярдер Пумпянський домігся скасування деяких санкцій ЄС в суді

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus