МОК не допустив до Олімпіади-2024 перших «нейтральних» атлетів з Росії та Білорусі

МОК не допустив до Олімпіади-2024 перших «нейтральних» атлетів з Росії та Білорусі
МОК не допустив до Олімпіади-2024 перших «нейтральних» атлетів з Росії та Білорусі

Міжнародний олімпійський комітет оголосив список перших «нейтральних» атлетів, яких не допускає до Олімпійських ігор 2024 року, що пройдуть в Парижі з 26 липня по 11 серпня. Після першої хвилі перевірки дозвіл не дали 17 спортсменам з Росії та Білорусі.

Перевірили атлетів пʼяти видів спорту: велоспорт (шосе), стрибки на батуті, важка атлетика, боротьба і тхеквондо. Загалом у цих видах «нейтральні» спортсмени отримали 42 ліцензії, але МОК підтвердив участь і допустив до Олімпійських ігор лише 25. Тобто 17 ліцензій відкликали.

У тхеквондо до змагань не допустили жодного з чотирьох громадян РФ та єдиного представника Білорусі (загалом було 5 ліцензій). У важкій атлетиці не допустили двох спортсменів (було 4 ліцензії), у боротьбі не допустили 6 атлетів з російськими паспортами та 4 з білоруськими (було 26 ліцензій). У велоспорті та стрибках на батуті всі ліцензії підтверджені, спортсмени допущені.

Після перевірки МОК допустив до змагань 14 росіян і 11 білорусів. У повідомленні комітету наголошується, що список допущених спортсменів оновлюватимуть.

Перелік росіян, яких МОК допустив до Ігор: борці — Начин Монгуш, Шаміль Мамедов, Арслан Багаєв, Абдулла Курбанов, Алан Остаєв, Магомед Муртазалієв, Наталія Малишева, Вероніка Чумікова, Аліна Касабієва, Єлизавета Петлякова; велоспорт — Тамара Дронова, Олена Іванченко, Олександр Власов; стрибки на батуті — Анжела Бладцева.

Читайте по темі: В управлінні ФСБ у Воронежі застрелили співробітника спецслужб, — росЗМІ

Україна просила не допускати до змагань Наталію Малишеву, оскільки вона робила пост в Instagram про батька, який міг брати участь у вторгненні в Україну. Дві інші росіянки, які лайкали цей пост, — Дінара Кудаєва та Ольга Хорошавцева — до списку не ввійшли. Україна просила їх теж дискваліфікувати.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Найбільший банк Данії звинуватили у відмиванні майже 4 мільярдів доларів, які належали Росії
Україна допоможе Молдові захиститися від гібридної загрози з боку Росії перед виборами, - Кулеба
Ле Пен заявила, що домагатиметься скасування дозволу для України на удари далекобійною зброєю по території Росії
У РФ поскаржилися на різке подорожчання валянків
Девід Прессман про візит Орбана до Путіна: "Йдеться не про "мир", а про вигоду"
Офшорні схеми "Вулкану" Максима Кріппи: як організатор нелегальних онлайн-казино заробляє мільйони та виводить кошти на Кіпр
Ворог навчився обстрілювати Україну ракетами з підводних човнів, які стоять у Новоросійську
Правоохоронці Франції та України затримали банду "Залютинських"
Науседа про приїзд Орбана до Москви: Підриває довіру до угорського головування в Раді ЄС
Орбан прибув у Москву після візиту до Києва

Коментарі:

comments powered by Disqus