Зрадник з Ізюма отримав 15 років ув’язнення: майно теж конфіскують

Зрадник з Ізюма отримав 15 років ув’язнення: майно теж конфіскують
Зрадник з Ізюма отримав 15 років ув’язнення: майно теж конфіскують

Дзержинський районний суд міста Харкова засудив колишнього правоохоронця з Ізюма до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна за співпрацю з окупантами.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань (ДБР).

Стверджується, що засуджений пішов на співпрацю з російськими окупантами після захоплення міста. Спочатку його призначили дільничним у псевдополіцейському відділку окупаційної влади.

"Уродженець Ізюма після окупації міста домовився про співпрацю із загарбниками В обов’язки зрадника входило забезпечення "громадського порядку" на вулицях міста. Для контролю ситуації і запобігання протестним діям місцевих патріотів, він особисто разом із представниками збройних формувань РФ проводив патрулювання та полювання на проукраїнських громадян", – пояснили в ДБР.

Правоохоронці доповнюють, що після звільнення Ізюма, зрадник спробував переховуватися, але це йому вдалося ненадовго. У вересні 2022 року, під час невідкладних заходів у звільненому Ізюмі, працівники ДБР спільно з Нацполіцією затримали його. Суд визнав його винним у зраді та співпраці з ворогом, що призвело до суворого покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus