Таємниче ТОВ «Даймонд Пей» та його монополія на гральному ринку

Таємниче ТОВ «Даймонд Пей» та його монополія на гральному ринку
Таємниче ТОВ «Даймонд Пей» та його монополія на гральному ринку

Продовжуємо розбирати на запчастини злочинну монополію на гральному ринку України, у вигляді ТОВ «Даймонд Пей», яка контролює 70% всіх гральних грошей та через яку йде весь схематоз в гральному бізнесі.

І це підтверджують перевірки НБУ та Фінмону.

В першій частині ви дізналися, як прем’єр Шмигаль призначив в КРАІЛ Євгена Яхнія, який, заганяв під «Даймонд Пей» всю гральну індустрію, блокував позбавлення ліцензії російської Pin-UP, та отримував від «Даймонд Пей» виплати по 2.8 млн. грн.

В другій частині ми розповіли про факти перевірок НБУ та Фінмону цієї платіжки, які зафіксували, що 70% всіх гральних грошей індустрії йдуть через «Даймонд».

Крім цього, після судового арешту рахунків Vbet та Pin-UP, Даймонд не завершувала платежі гравців на арештовані рахунки операторів, накопичувала їх гроші, а потім за кілька днів перевела на нові рахунки операторів більше мільярда гривень.

Читайте по темі: Українцям готують обмеження переказів грошей з картки на картку, – НБУ

Ну, а сьогодні, публікую частину перевірки НБУ «Даймонд Пей», де регулятор чітко фіксує що саме «Даймонд Пей» може бути причетна до роботи так званих «Дропів».

Ось кілька цитат з перевірки НБУ.

Встановлено, що забезпечення переказів за послугою «Масові виплати» інформацією про прізвища, імена та по-батькові отримувачів, здійснюється формально:

 ⁃ «Даймонд Пей» отримувало від клієнтів інформацію лише з ім’ям та прізвищем:

 ⁃ у спотвореному вигляді (наприклад: Оруденко Андрій; Емутяо 1;

А-бгу Маікоу та ін.), з використанням символів, що не відображають прізвище, власного імені, по батькові;

- у «Даймонд Пей» немає налагодженого механізму перевірки достовірності інформації щодо даних, яку воно отримувало від клієнтів.

Далі.

Протягом 2023 року до НБУ надходили звернення від КРАІЛ стосовно використання грошових переказів з картки на картку (р2р) неліцензованими в Україні організаторами азартних ігор для поповнення клієнтських рахунків гравців.

До таких схем залучено значну кількість осіб, які, використовуючи персональні банківські платіжні картки різних банків, стають посередниками під час проведення фінансових операцій на користь нелегальних організаторів азартних ігор та сприяють вчиненню кримінального правопорушення, передбаченого статтею 203-2 ККУ.

Читайте по темі: На Одещині правоохоронець допомагав чоловікам перейти через кордон до Молдови

Згідно даних КРАІЛ щодо доменів/вебсайтів, за користувачами яких виявлені збіги з гравцями, яких за допомогою ТОВ «Даймонд Пей» здійснювалися платіжні операції  ТОВ «Укр Гейм Технолоджі» та ТОВ «ВБЕТ Україна».

Національний банк надіслав запити до банків - емітентів окремих ЕП3, за якими виявлені збіги з інформацією КРАІЛ, а також ЕП3, з яких/на які за допомогою ТОВ «Даймонд Пей» здійснювалися найбільші обсяги платіжних операцій з переказу коштів.

За результатами аналізу отриманої інформації встановлено, що операції, не відповідають фінансовому стану фізичних осіб, так як вони мають хитке матеріальне становище (представники економічно та соціально вразливих груп населення, безробітні, студенти), що може свідчити про використання таких рахунків як «дропів», для легалізації (відмивання) коштів, отриманих незаконним шляхом.

Також, до НБУ від правоохоронних органів надходила інформація стосовно проведення сумнівних фінансових операцій із використанням інфраструктури ТОВ «Даймонд Пей», зокрема, виявлено факти можливої причетності службових осіб товариства до налагодження, в інтересах ряду субʼєктів господарювання, протиправного механізму використання розрахунків в рамках міжнародних платіжних систем для уникнення обмежень на займання забороненими видами господарської діяльності, зокрема, незаконної організації та проведення азартних ігор (гемблінг), беттінгу, а також операцій, які можуть бути повʼязаними із ВК/ФТ, під час надання ТОВ «Даймонд Пей» послуг з переказу коштів з використанням електронних платіжних засобів з напрямками: інтернет-еквайринг, сервіси Р2Р/А2С.

Дані цієї перевірки – це справжня інформаційна бомба, підстава з боку НБУ позбавити компанію ліцензії, а СБУ, ДБР, та ОГП миттєво відреагувати.

Але дивним чином, результати цієї перевірки лежать в НБУ без руху третій місяць.

А чому?

А тому що як я казав: «Ця «Даймонод Пей» чия треба «Даймонод Пей».»

 xdiqddixriquehab qhidqxiqerirroz

Автор: Євген Плінський

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus