Чемпіонат Європи: українські плавці вибороли два золота

Чемпіонат Європи: українські плавці вибороли два золота
Чемпіонат Європи: українські плавці вибороли два золота

У середу, 19 червня, українські плавці Олександр Желтяков та Михайло Романчук здобули по одній золотій медалі на Євро-2024 з водних видів спорту.

Про це повідомило «Суспільне Спорт».

Першу нагороду здобув 18-річний Олександр Желтяков на дистанції 200 метрів на спині. Плавець розпочав заплив шостим на перших 50 м, завершив половину дистанції третім, але за 50 м до кінця запливу український спортсмен випередив представника Греції Апостолоса Сіскоса на 0.03 секунди, що дозволило йому у підсумку стати чемпіоном.

 eiqrriqtikroz

Як зазначає спортивний сайт «UA Футбол», це «золото» стало першим в історії України на дистанції 200 метрів на спині та першим на Євро з водних видів спорту за останні 24 роки. Крім того, Олександр Желтяков встановив національний рекорд на цій дистанції, побивши свій власний результат.

Читайте по темі: Збірна Швейцарії сенсаційно переграла Італію в 1/8 фіналу Євро-2024

Друге «золото» для України здобув Михайло Романчук на дистанції 800 м вільним стилем. Першу чверть дистанції Романчук подолав третім, поступившись двом турецьким плавцям: Мухаммеду Узден та Казею Тунджелі. Проте, вирвався вперед, випередивши обох представників Туреччини. На другій половині дистанції українець значно наростив перевагу, подолавши дистанцію 800 м чемпіоном з результатом 7:46.20 хвилин.

Довідково. Олександр Желтяков народився 15 листопада 2005 року у Дніпрі. Плавець спеціалізується на дистанції 50, 100 та 200 метрів на спині. Є дев’ятиразовим призером юніорських чемпіонатів Європи, здобув два «золота» у континентальній першості. У 2023 році Желтяков здобув олімпійську ліцензію у плаванні на 100 та 200 метрів на спині.

Михайло Романчук народився 7 серпня 1996 року у Рівному, на змаганнях представляє Хмельницьку область. Плавець є срібним та бронзовим призером Олімпійських ігор 2020 року. Він також ставав срібним призером чемпіонату світу у 2017 році. У 2020 році Михайло Романчук встановив рекорд Європи на дистанції 800 м вільним стилем.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus