Які доходи дозволяють родині заступника голови Держпродспоживслужби Андрія Крейтора відвідувати найдорожчі міста світу

Які доходи дозволяють родині заступника голови Держпродспоживслужби Андрія Крейтора відвідувати найдорожчі міста світу
Які доходи дозволяють родині заступника голови Держпродспоживслужби Андрія Крейтора відвідувати найдорожчі міста світу

Заступник голови Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Андрій Крейтор з тієї категорії чиновників, на яких нечасто звертають увагу журналісти. Його посада не надто висока, а декларації доволі скромні. Проте спосіб життя його родини дає зрозуміти, що їхні витрати точно не збігаються з доходами. Йдеться про шалене захоплення подорожами дружини чиновника Катерини Крейтор, яка, згідно з його фінансовою звітністю, займається вихованням дітей і офіційно ніде не працює.

Андрій Крейтор починав свою трудову діяльність у структурах СБУ, згодом перейшов на нетривалу роботу в Міністерство інфраструктури Україні, а потім - в Адміністрацію морських портів. З квітня 2024 року працює у Держпродспоживслужбі.

У Службі безпеки України Крейтор працював з 2012 по 2021 рік. У цей період керівниками спецслужби були найбільш одіозні представники команди президента-втікача Віктора Януковича. Такі як Ігор Калінін та Олександр Якименко. Перший був не тільки головою СБУ, але й радником Януковича, і його прізвище було серед тих осіб, чиї рахунки заблоковані рішенням Ради Європейського Союзу. Якименко – державний зрадник, позбавлений громадянства України, який після повномасштабного вторгнення РФ в Україну був залучений до окупації Херсонської області.

При цьому в СБУ Крейтор «пересидів» і Наливайченка, і Грицака, і частково Івана Баканова. І, згідно з деклараціями, отримував соціальні виплати як учасник АТО.

Зв’язок з «регіоналами» у родини Крейтора непоодинокий. Його матір Олена Володимирівна Крейтор, яка працювала лікарем-неврологом в Голованівській центральній районній лікарні (Кіровоградська область), у 2015 році була членом проросійської партії «Опозиційний блок» і балотувалась від неї до Голованівської районної ради. Щоправда, у 2020-му Олена Крейтор змінила політичний вектор і балотувалась вже від «Європейської солідарності» Петра Порошенка.
23.06.2024 - крейтор rtiqriezittant qhiddeidzuiqhuroz
На відміну від мами Андрій Крейтор продовжив працювати на особу, яка свого часу була членом Партії регіонів і проти діяльності якої протестував, зокрема, «Національний корпус». Йдеться про голову Асоціації морських портів України Олександра Голодницького, який очолював цю структуру аж до весни 2023 року. До АМПУ Голодницький працював у ДП «Дельта лоцман», і саме на цій посаді його звинувачували у здачі національних інтересів на користь Росії при закупівлі програмного забезпечення для регулювання руху суден. З 2010 по 2015 роки Голодницький був депутатом Миколаївської обласної ради від Партії регіонів.

Читайте по темі: Шпигувала за оборонцями Часового Яру: Агентку РФ засудили до 15 років тюрми, - СБУ

Приблизно з 2021 року, тобто з моменту переходу на роботу в АМПУ, Андрій Крейтор почав потроху налагоджувати власний майновий стан. Спочатку він орендував квартиру в Одесі, неподалік Михайлівського майдану. А у 2022 році переїхав у будинок площею 160 кв метрів  в селі Таїрово під Одесою. В деклараціях Крейтор не вказує суму оренди.

Згідно з останньою фінансовою звітністю, Андрій Крейтор проживає в квартирі батьків дружини у Києві. Квартира розташована на виїзді з Києва у бік мальовничих Дзеркальних озер. Довідка з реєстру речових прав дає зрозуміти, що батьки дружини у 2013 році придбали в житловому комплексі трикімнатну квартиру. А у 2020-му – ще одну, загальною площею 55 кв метрів.
23.06.2024 - крейтор
23.06.2024 - крейтор
На сайтах з продажу нерухомості двокімнатну квартиру в ЖК, де проживає заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Крейтор, можна придбати за 96 тис доларів.
23.06.2024 - крейтор
Власного житла ані сам чиновник, ані його дружина офіційно не мають. Як і транспортного засобу. Хоча в те, що Крейтор їздить на роботу з Мінського масиву на майдан Незалежності, де розташований головний офіс Держпродспоживслужби, на метро – віриться якось з натяжкою. До того ж у судовому реєстрі зберігся запис, що влітку 2022 року Андрій Крейтор порушив правила дорожнього руху й отримав штраф.
23.06.2024 - крейтор
Соцмережі його дружини Катерини Крейтор, у дівоцтві Кущієнко, майорять яскравими подорожами у величезній кількості – Амстердам, Кельн, Париж, Шарм-аль-Шейх, Відень, Дубай. Всі ці міста важко назвати бюджетними, особливо враховуючи проживання у 5-зіркових готелях, які відмічає дружина чиновника.

Зараз Instagram Катерини Крейтор закритий, і його вміст можуть переглядати тільки друзі. Андрій Крейтор хоч і має сторінку в цій соціальній мережі, але ніякого контенту не публікує. Однак, навіть попри пустий профіль, його підписки можуть добре прояснити вподобання. Крейтор стежить за сторінками декількох люксових готелів у Єгипті, за турфірмою "Бонжур" та тревел-блогом Tasteinhotels. На останній підписані такі заможні люди, як власник будівельної фірми Taryan Артур Мхітарян та зять забудовника Леоніда Юрушева, колишній голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.
23.06.2024 - крейтор
Попри те, що Катерина Крейтор закрила свій Instagram, вона все ж не втрималася і в серпні 2023 року опублікувала фото з чергової подорожі у відкритому профілі у Facebook. На фото показані хмарочоси, один з яких видає, що світлина зроблена в Дубаї.
23.06.2024 - крейтор
Крайній лівий будинок знизу – це башня Кайан - найвища будівля у світі, яка перекручена на 90 градусів. Башня розташована в заможному районі Дубая Марина, який дуже полюбляють росіяни. З одного боку від неї - вихід до Перської затоки, з іншого – величезна прогулянкова зона з озером, на якому припарковані люксові яхти.
23.06.2024 - крейтор
Так Cayan Tower виглядає з іншого ракурсу

Катерина Крейтор цікавиться психологією і зараз навчається цій спеціальності. Якщо поглянути на її професійний профіль, то під світлинами не видно шаленої кількості вподобань. Тобто психологію можна вважати хіба що хобі.

У той же час в деклараціях Андрія Крейтора немає великих сум збережень, які могли б дозволити його дружині подорожувати найдорожчими містами світу. У 2023 році чиновник задекларував 960 тисяч гривень та 43 000 доларів готівки. Його дружина – всього 2000 євро збережень.

Можна було б подумати, що Катерину Крейтор спонсорують її батьки, в квартирі яких вона з чоловіком офіційно мешкає. Але це навряд – батько працює на виробництві холодильного устаткування, а інформації про матір знайти не вдалося.

Тож питання, звідки гроші в Андрія Крейтора на подорожі для дружини і чи не допомагають йому фінансово колишні керівники-регіонали, залишається відкритим. Як і питання до Національного агентства з запобігання корупції, яке має зацікавитись способом життя родини простого чиновника Держпродспоживслужби.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus