У пожежі на берлінському заводі виробника систем ППО Iris-T підозрюють РФ

У пожежі на берлінському заводі виробника систем ППО Iris-T підозрюють РФ
У пожежі на берлінському заводі виробника систем ППО Iris-T підозрюють РФ

У підпалі металургійного заводу в Берліні підозрюють російські диверсійні групи. Підприємство належить компанії Diehl, яка допомагає Україні з ППО, зокрема з Iris-T.

Про це повідомляє видання Wall Street Journal, яке посилається на свої джерела у безпекових органах країни. Зазначається, що так росіяни намагаються зірвати поставки зброї та боєприпасів до України.

Пожежа завдала, за даними компанії, збитків на десятки мільйонів євро.

На місці НП протягом кількох днів працювали дві сотні пожежників. Вони намагались загасити вогонь, але технічне приміщення на другому поверсі будівлі заводу згоріло вщент.

Анонімні співробітники служб безпеки повідомили журналістам, що травневий імовірний підпал може бути частиною російських диверсій. Утім, у поліції припускали тоді, що причиною загоряння міг бути технічний дефект.

Читайте по темі: У Києві втретє за добу повітряна загроза

"Компанія зі страхування від пожеж дійшла такого ж висновку, як і поліція. Але у німецьких безпекових органах підозрюють, що за пожежею все ж стояли досвідчені професіонали", – заявив минулого тижня генеральний директор Diehl Metal Applications Томас Хьор.

Варто зазначити, що Росія дедалі частіше вербує цивільних, переважно злочинців, через Telegram для здійснення таких атак. Журналісти припускають, що ці люди отримують гроші в криптовалюті, і деякі можуть навіть не знати, що працюють на країну-агресора.

"Це схоже на економіку підробітків для диверсій і терору: злочинців набирають як водіїв Uber, але ефект часто такий самий, як із використанням професіоналів", – розповідають джерела видання Wall Street Journal.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus