Уряд дозволив сертифікованим операторам бронювати 100% саперів

Уряд дозволив сертифікованим операторам бронювати 100% саперів
Уряд дозволив сертифікованим операторам бронювати 100% саперів

Кабінет Міністрів дозволив сертифікованим операторам протимінної діяльності бронювати 100% саперів.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства економіки.

"Підприємства, установи, організації, які є сертифікованими операторами протимінної діяльності, матимуть змогу забронювати 100% складу груп або відділень, які безпосередньо проводять розмінування", - йдеться у повідомленні.

Відповідні зміни до постанови №76 Кабмін ухвалив на засіданні 18 червня.

"Гуманітарне розмінування території України – одне з ключових завдань, на вирішення якого спрямовані зусилля Уряду та наших міжнародних партнерів. Необхідно якнайшвидше забезпечити безпеку населення на потенційно забруднених мінами територіях та повернути ці землі в економічну експлуатацію. Від цього залежить як економічне зростання в Україні, так і продовольча безпека у світі. Бронювання підготовлених фахівців з розмінування, які працюють в штатах операторів, створить необхідні умови для планомірної роботи з розмінування територій", - сказав заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Читайте по темі: Кабмін схвалив Нацстратегію протимінної діяльності

Рішення уряду передбачає бронювання виключно фахівців з розмінування сертифікованого оператора, які входять до складу груп:

нетехнічного обстеження;

технічного обстеження;

очищення;

інспектування;

контролю якості.

Йдеться про цивільних, які пройшли базову підготовку, достатню для пошуку мін та вибухонебезпечних предметів в полях. Такі працівники можуть бути заброньовані, незалежно від військово-облікової спеціальності, віку, військового звання.

Бронювання може бути анульоване, якщо оператор протимінної діяльності протягом півроку не здійснює роботи з гуманітарного розмінування.

За даними Мінекономіки, станом на початок червня в Україні сертифіковано 42 оператори протимінної діяльності, в процесі сертифікації перебуває 53 організації, з яких 31 – урядові. В травні до гуманітарного розмінування були залучені близько 2 тисяч фахівців, ще 1,9 тисячі – до оперативного реагування.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus