Контейнерний оператор MSC скасував судозахід в Одесу

Контейнерний оператор MSC скасував судозахід в Одесу
Контейнерний оператор MSC скасував судозахід в Одесу

Держмитслужба не затримує контейнери, а оформлення експортних вантажів завершено у строк.

Про це повідомила пресслужба Державної митної служби.

Раніше Асоціація міжнародних експедиторів України поширила інформацію про те, що Контейнерний оператор MSC скасував перший судозаход від початку повномасштабного вторгнення в порт Одеса.

"Мовляв, контейнерний оператор відмінив судозахід у порт Одеса через безпідставні перевірки вантажів та затягування митного оформлення експортних контейнерів з сільгоспродукцією та додаткові витрати зі зберігання. У гірших традиціях "зіпсованого телефону" ця інформація обросла заголовками про корупцію на митниці, хоча у першоджерелі мова про це не йшла", - зазначили у митниці.

Там наголосили, що згадані контейнери не подавалися до митного оформлення, відтак і перевірок чи затримок ніяких бути не може.

Читайте по темі: Прокурор Одеської області поскаржився на суддю Кічмаренка, котрий виправдав фігурантів справи «Глибоководного випуску»

"Що стосується інших контейнерів, то на даний момент оформлення усіх поданих до митниці декларацій на експортні вантажі завершено у визначений законодавством термін та без заперечень.

При цьому проблемне питання дійсно є - це те, що наразі у портах Великої Одеси перебуває значна кількість контейнерів, не заявлених до митного оформлення. Серед усіх контейнерів до митного органу подані документи лише на сьому частину", - сказала у Держмитслужбі.

Згодом відбулася нарада щодо проблемних питань оформлення експортних вантажів в портах Великої Одеси

"До діалогу були запрошені представники Європейської Бізнес Асоціації (ЕВА), Асоціації міжнародних експедиторів України (АМЕУ), контейнерних ліній та операторів суден.

У ході дискусії зʼясувалося, що занепокоєння представників бізнесу, а відтак і зволікання з поданням контейнерів до митного оформлення, викликані здебільшого відпрацюваннями контролюючими та правоохоронними органами фактів незаконного експорту сільськогосподарської продукції та випадками арешту контейнерів з такою продукцією", - підсумували у ДМС.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus