Викрито нову шахрайську схему у популярному серед військових месенджері

Викрито нову шахрайську схему у популярному серед військових месенджері
Викрито нову шахрайську схему у популярному серед військових месенджері

Почастішали випадки, коли шахраї намагаються отримати доступ до конфіденційної інформації українських користувачів месенджера Signal, популярного серед військових та волонтерів. Вони надсилають їм повідомлення нібито від адміністрації застосунку.

Як повідомили у Світовому конгресі українців, кіберзлочинці надсилають повідомлення нібито з акаунту сервісу підтримки Signal під назвою "Support Signal". Шахраї заявляють користувачу нібито про "некоректну активність, внаслідок якої була скоєна несанкціонована атака на месенджери, внаслідок якої зловмисник отримав доступ до його вмісту". 

Аби попередити "витік даних" користувачу потрібно пройти "процедуру верифікації користувача". Та офіційні представники месенджера попередили, що такі повідомлення не є правдивими.

Шахраї атакують акаунти українців у месенджері Signal. eiqrtidzqiktroz

"Це не від Signal. Це невідомий номер, який надсилає вам шахрайство. Ви можете використовувати функцію Signal, щоб заблокувати такі ненавмисні повідомлення, які зʼявляються, коли ви відкриваєте чат", – йдеться в офіційному повідомленні команди Signal. 

Якщо ви отримали подібне повідомлення, задля запобігання розповсюдження фейкових повідомлень оберіть функцію "Блокувати" та "Повідомити про спам і заблокувати". Також, коли вам надходить повідомлення від служби підтримки Signal,  звертайте увагу на логотип адресата – він має на 100% відповідати офіційному зображенню компанії. Крім того, всі верифіковані акаунти (до яких належить і служба підтримки) мають поруч синю галочку.

 

Сторінка для друку

Читайте по темі:

На Хмельниччині судитимуть злочинну групу: підробляли одяг відомих спортивних брендів
Під видом збору донатів для протезування військовослужбовиці ЗСУ шахрай виманював у людей гроші
Литовського волонтера підозрюють у шахрайстві
Інвалідність за $15 тисяч: на Миколаївщині ліквідували злочинну схему
Стала відома ще одна версія вбивства прикарпатського авторитета "Сухого"
Кримінальна тінь Максима Кріппи: як засновник незаконних онлайн-казино ховає свої темні справи під прикриттям чесного бізнесмена
В Кривому Розі викрито два злочинних етноугруповання, які ошукували людей
Заробили на ухилянтах понад 6 мільйонів: на Тернопільщині судитимуть 4 організаторів
Правоохоронці викрили масштабну схему на Одещині: сотню ухилянтів хотіли переправити у Молдову
«Людина-фейк» Максим Кріппа під тоннами чорного піару намагається приховати зв’язки з російським олігархом Костянтином Малофєєвим

Коментарі:

comments powered by Disqus