Ерезидент Гондурасу отримав 45 років ув’язнення та 8 мільйонів доларів штрафу

Ерезидент Гондурасу отримав 45 років ув’язнення та 8 мільйонів доларів штрафу
Ерезидент Гондурасу отримав 45 років ув’язнення та 8 мільйонів доларів штрафу

Колишнього президента Гондурасу Хуана Орландо Ернандеса засудили до 45 років ув’язнення, а також $8 мільйонів доларів штрафу за злочини, пов’язані з торгівлею наркотиками.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що федеральний суд Манхеттена у Нью-Йорку визнав Ернандеса винним у трьох звинуваченнях у торгівлі наркотиками. Його екстрадували з Гондурасу після того, як у 2022 році Міністерство юстиції США висунуло проти нього три звинувачення у торгівлі наркотиками та вогнепальною зброєю. Прокурори звинуватили 55-річного Ернандеса у змові з наркокартелями під час його перебування на посаді, коли вони перевозили понад 400 тонн кокаїну через Гондурас до Сполучених Штатів.

За словами прокурорів, в обмін на це Ернандес отримав мільйони доларів хабарів, які використовував для свого зростання в політиці Гондурасу.

“За роки свого перебування на посаді він захищав та збагачував наркоторговців у своєму найближчому оточенні”, - зазначили у Міністерстві юстиції США

Читайте по темі: Апеляційний суд залишив Тищенка під цілодобовим домашнім арештом

Прокурори також заявили, що учасників змови, в якій брав участь Ернандес, покривала  національна поліція Гондурасу.

Хуан Орландо Ернандес заперечує висунуті проти нього звинувачення та під час винесення вироку наполягав на тому, що він невинний.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus