ВАКС арештував голову райради Мукачева Михайла Ланьо: слідом за мером Мукачева

ВАКС арештував голову райради Мукачева Михайла Ланьо: слідом за мером Мукачева
ВАКС арештував голову райради Мукачева Михайла Ланьо: слідом за мером Мукачева

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід ексначальнику відділу міськради на Закарпатті.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Згідно з матеріалами справи, йдеться про Михайла Ланьо

27 червня 2024 року слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід до колишнього начальника відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради – одного з підозрюваних у справі щодо продажу за безцінь 3 га землі комунальної власності.

Розглянувши клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, суд застосував до службовця запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення 5 млн грн застави.

У разі внесення застави на підозрюваного будуть покладені відповідні процесуальні обов’язки.

Читайте по темі: Українські посадовці задекларували понад 156 мільйонів гривень виграшів в онлайн-казино

  • Напередодні у цій справі ВАКС обрав запобіжний захід меру Мукачева Андрію Балозі у вигляді тримання під вартою. Для підозрюваного є можливість внесення грошової застави у розмірі 30 мільйонів гривень.
  • Раніше повідомлялося, що міського голову Мукачево Андрія Балогу та голову райради в Закарпатській області викрили на продажі землі за заниженими цінами. За даними Національного антикорупційного бюро, мер "протиснув" прийняття на сесії міськради рішення про продаж за заниженою у майже дев’ять разів вартістю земельної ділянки стадіону "Авангард" у Мукачеві приватному товариству, фактичним контролером якого є голова районної ради – колишній нардеп.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus