У ФГВО "Укрінбанк" назвали «зомбі-банком» фінансову установу Клименка та Стельмаха

У ФГВО "Укрінбанк" назвали «зомбі-банком» фінансову установу Клименка та Стельмаха
У ФГВО "Укрінбанк" назвали «зомбі-банком» фінансову установу Клименка та Стельмаха

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб назвали ПАТ «Укрінбанк», який банкіри Володимир Клименко та Володимир Стельмах перереєстрували перед введенням тимчасової адміністрації на «Укрінком», останнім «зомбі-банком». Як повідомляють у ФГВФО, це останній такий банк.

Нещодавно після тривалих судових процесів вони відновили контроль над ще одним так званим «зомбі-банком» – ПАТ «КСГ БАНК». Станом на 15 травня 2024 року в єдиному реєстрі було відновлено інформацію про ПАТ «КСГ БАНК» як про юрособу у стані ліквідації. А вже 7 червня з’явився запис про здійснення ліквідації ПАТ «КСГ БАНК» уповноваженою особою Фонду. Наразі ФГФВО працює над поновленням виплат гарантованого відшкодування, звірянням даних реєстру акцептованих вимог кредиторів, проведенням інвентаризації активів (майна) банку.

Фактично з 2017 року установа перебувала в статусі «зомбі-банку». Після оскарження в 2016 році рішень Регулятора про відкликання банківської ліцензії та Фонду щодо початку процедури ліквідації банку акціонери банку протягом 2017-18 роках здійснили ряд протиправних дій, пов’язаних із перереєстрацією юрособи.

Фонд повідомляє, що колишні власники банку внесли зміни до Єдиного державного реєстру, перейменувавши банк на ПАТ «КСГ», змінили місцезнаходження юрособи, а надалі взагалі ліквідували її виділивши «правонаступника». Так вони заблокували процедуру ліквідації. Фонд був змушений зупинити розрахунки із вкладниками та кредиторами банку.

«Щоб залишити «зомбі-банки» як явище в минулому, нам залишилось вивести із «сірої зони» останню фінустанову, чиї акціонери тримають кредиторів у заручниках, – ПАТ «Укрінбанк», – пояснив Віктор Новіков, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів.

Читайте по темі: Український банкір Клименко погрожує журналістам колишнім офіцером ЦРУ, якого звільнили за крадіжку

У ПАТ «Укрінком» заявили, що це не відповідає дійсності. Повідомляємо, що 24 лютого 2021 року. Верховний суд України визнав ліквідацію ПАТ «Укрінбанк» незаконною.

Своєю постановою по справі № 826/5325/16 Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду відмовив у задоволенні заяви Національного банку України про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 23.11.2016 року у справі № 826/5325/16.

Таким чином Верховним судом остаточне було вирішено, що ліквідацію ПАТ «УКРІНБАНК» було розпочато НБУ та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб незаконно. Зазначена постанова Верховного суду є остаточною і оскарженню не підлягає.

На даний момент компанії з назвою «Укрінбанк» не існує. Вона називається «Укрінком». Перейменування ПАТ «Укрінбанк» в ПАТ «Укрінком» відбулось згідно законів та процедур. Причина зміни назви — позбавлення компанії банківської ліцензії. Отже, мати в назві слово «банк» означає — вводити в оману клієнтів та громаду.

Демократ з США захищає банкіра, котрий вів справи в анексованому Криму
ЄДРПОУ ПАТ «Укрінком» точно такий, яким був у ПАТ «Укрінбанк». Не змінились бенефіціарні власники та менеджмент компанії. Ми додали декілька нових людей. Радниками голови наглядової ради стали Джим Слеттері (шестиразовий конгресмен США) та Майкл Костів (бувший радник голови ЦРУ).

Редакція наголошує, що наразі між ФГВФО та банком йдуть судові позови.

Більше читайте: https://368.media/2024/06/27/u-fondi-garantuvannya-vkladiv-nazvali-zombi-bankom-finansovu-ustanovu-klimenka-ta-stelmaha/

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Кредит для екснардепа Скуратовського: Як з «Укрінбанку» Клименка вивели понад 200 мільйонів гривень
Голова збанкрутілого «Укрінбанку» Володимир Клименко та його російські друзі
Найкращий захист – це напад: Чому глава збанкрутілого Укрінбанку Володимир Клименко звинувачує ЗМІ в рейдерстві та фейках
В Україні продадуть активи 9 банків
Керівниця ФГВФО Світлана Рекрут отримує зарплату, яка більше за президентську у 20 разів
Хто вивів ліквідований «Укрінбанк» з рук Фонду гарантування вкладів
Катерині Рожковій пригадали старі кредити: Як одне судове рішення змінить банківську систему і Нацбанк?
У лютому вклади населення у банках збільшилися на 13 мільярдів
Топ-менеджер «ПриватБанку» Олексій Цимбалюк став відповідачем у справі про збитки на 8,4 мільярда гривень
ФГВФО судиться з ексдепутатом Клімовим

Коментарі:

comments powered by Disqus