Український банкір Клименко погрожує журналістам колишнім офіцером ЦРУ, якого звільнили за крадіжку

Український банкір Клименко погрожує журналістам колишнім офіцером ЦРУ, якого звільнили за крадіжку
Український банкір Клименко погрожує журналістам колишнім офіцером ЦРУ, якого звільнили за крадіжку

Бізнесмен Володимир Клименко, який заснував ПАТ «Укрінком» (раніше Український інноваційний банк — Укрінкомбанк) та зараз є головою наглядової ради товариства погрожує журналістам використовуючи ім’я колишнього 77-річного офіцера ЦРУ Майкла Костіва, якого звільнили з посади за крадіжку в супермаркеті у 1982 році.

Про це ЗМІ дізналися з аналізу біографії американця.

Це сталося після серії публікації редакції та інших медіа стосовно схем власника банку.

У відповідь на це «Укрінком» заявив, що правління прийняло рішення залучити до встановлення фактів тиску на компанію колег з США. На їхню думку, розміщення нібито замовних статей на українських сайтах шкодить репутації як всієї компанії, так конкретно її співробітникам, що мають громадянство США.

"Відповідальним за цей напрямок є Майкл Костів, радник голови правління ПАТ “Укрінком”. Який має досвід роботи по ідентифікації джерел дезінформації в рамках державної служби в США. Костів протягом 10 років працював у ЦРУ. Близько двадцяти років — в Chevron, де у 2001- 2003 рр. займав посаду віце-президента з міжнародних урядових справ. Був радником директора Центрального розвідувального управління. Костів був головою республіканського штабу комітету Сенату з питань збройних сил, який очолював сенатор Джон Маккейн. З 2011 року обіймає посаду віце-президента Американської асоціації геологів-нафтовиків, а з 2017 року є радником директора Національної розвідки", - пресреліз «Укрінком»

Читайте по темі: Президент США відкликав 8 ліцензій, які дозволяли постачати товари для китайської Huawei, - Reuters

«Укрінком» і раніше «погрожував» цією особою державній владі України. Влітку 2023 року банк зробив пресреліз, де вказував, що судові засідання стосовно позовів ФГВФО до них відвідували Майкл Костів та  відвідали Джим Слеттері.

В українській «Вікіпедії» є невелика стаття про Костіва. Так поверхнево перераховуються його надбання.

 eiqrtiqiuxroz

Стаття англійською більш послідовна та детальніша. Саме там можна дізнатися, що пан Майкл Костів у 1981 році потрапив у скандал з крадіжкою бекону з супермаркету біля штаб-квартири ЦРУ в Ленглі вартістю 2,13 долара. Після цього Костіва звільнили за згодою сторін і він понад 20 років не з’являвся у публічній площині. За це офіцер ЦРУ прозвали Bacon Guy. Чоловік у 2004 році намагався потрапити на посаду заступника голови ЦРУ Портера Ґосса, але після нагадування історії з крадіжкою отримав лише роль радника.

"Не та свинина, яку ви зазвичай асоціюєте з Вашингтоном.Перевірка на поліграфі та психологічне обстеження щодо вкраденого бекону були настільки схематичними, що його відправили в адміністративну відпустку та змусили отримати консультацію", – написав Волтер Пінкус у The Post. Пан Костів подав у відставку.

Газета вказувала, що Костів знайшов свій шлях повернення змащеним кумівством. Він працював у підкомітеті з питань тероризму Портера Ґосса, коли пан Ґосс очолював Комітет з розвідки Палати представників, після того як працював лобістом ChevronTexaco (усі дороги ведуть назад до нафти).

Пана Костіва в Україні знають погано, що дозволяє Клименко маніпулювати тим, що ФГВФО начебто своїми позовами лякає поважних представників з США. Однак до влади США Костів наразі немає ніякого відношення. Таким чином, заяви «Укрінкому» (Укрінбанку) стосовно нібито замовних статей в ЗМІ є нічим іншим аніж тиском на вільну пресу.

 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus