У Києві Територію Центру нефрології заасфальтують з подвійною переплатою

У Києві Територію Центру нефрології заасфальтують з подвійною переплатою
У Києві Територію Центру нефрології заасфальтують з подвійною переплатою

КНП «Київський міський центр нефрології та діалізу» 19 червня без тендеру підписав договір із ТОВ «Абсолют-Клімат» щодо капітального ремонту 1,2,3 поверхів та підвалу своєї будівлі вартістю 49,42 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цей договір укладений на закупівлю додаткових робіт, пов’язаних з основним договором у того самого виконавця робіт. Раніше «Наші гроші» вже писали про завищення цін на будматеріали стосовно основного договору на 692, 54 млн грн.

До кінця 2024 року по вул. П. Запорожця, 26 планується виконати загальнобудівельні роботи в терапевтичному корпусі та підвалі, монтаж підвісних стель, ремонт стін, підлоги, ревізійних люків, підключення інсталяції «Водоспад по склу», встановлення алюмінієвих дверей, демонтаж асфальтобетону, облицювання стін, стелі та підлоги листовим свинцем для рентгенозахисту, встановлення сонцезахисних систем на вікна, ремонт сходів у підвал, виходу на вулицю, ліфта з підвалу, пандуса, фундаментів, монтаж покрівельного покриття, опорядження стін фасадів композитними касетами з утепленням та благоустрій території.

Договірна ціна динамічна, тобто платити можуть по цінах, що відрізняються від кошторису.

Читайте по темі: “Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 мільярда гривень

У підсумковій відомості ресурсів найбільша сума у 7,56 млн грн припадає на сонцезахисні системи для вікон по 11 669 грн/шт (тут і далі ціни вказано з ПДВ). Однак їхні детальні характеристики не опубліковані, що не дає можливості порівняти ціну з ринковою. Також відсутні деталі щодо алюмінієвих композитних панелей по 7 017 грн/кв. м, ролетних воріт по 108 737 грн/кв. м та інсталяції «Водоспад по склу» за 209 025 грн/шт.

 eiqtiqhxiqdrrozАсфальтобетонну суміш В 10 врахували по 9 000 грн/т. Магазин «Екта Буд» продає її по 4 100 грн/т, а «Київ буд» по 4 760 грн/т, що вдвічі дешевше. Травневий моніторинг «НІРІ» показує, що навіть найкраща та найдорожча з видів асфальтобетонних сумішей – щебенево-мастикова суміш з максимальним розміром зерен 20(15) мм на бітумах БМП в різних областях України коштує 5 755 – 7 914 грн/т із ПДВ без доставки.

Гіпсокартонні листи товщиною 12 мм замовили по 224 грн/кв. м. «Епіцентр» пропонує звичайний гіпсокартон товщиною 12,5 мм по 122-149 грн/кв. м, що в півтора рази дешевше. Нещодавно КНП «Клінічна лікарня «Психіатрія» для ремонту свого відділення реабілітації замовляла гіпсокартонні листи товщиною 12,5 мм по 137 грн/кв. м, що також в півтора рази дешевше.

Клей «Adesilex P9» врахували по 51 грн/кг, хоча «Епіцентр» продає його по 33 грн/кг, це на 35% дешевше.

Мінераловатні теплоізоляційні плити щільністю 135 кг/куб. м, товщиною 100 мм без назви бренду включили по 7099 грн/куб. м. З такими характеристиками щільності та товщини «База будівельних матеріалів та інструментів» продає утеплювач «Izovat» по 4 458 грн/куб. м, «Епіцентр» продає базальтову вату «BauGut» по 5194 грн/куб. м, а «СК Партнер» на майданчику «Епіцентру» утеплювач «ТехноФас Ефект» по 5 660 грн/куб. м. Це на 20-37% дешевше ніж в кошторисі.

Орієнтовна переплата по зазначених позиціях становить 2,17 млн грн, цього вистачило б на ремонт укриття для колективного захисту населення в Херсоні або на 25 антен для безперервного зв’язку між квадрокоптером та пультом управління для військових.

За даними порталу публічних коштів «Spending», з 1 січня 2023 року «Абсолют Клімат» отримав 223,17 млн грн за будівельні роботи на нинішньому об’єкті.

Центр нефрології очолює Едуард Красюк, уповноважена особа – Леся Гондарук.

Директором і засновником київської «Абсолют Клімат» є Вячеслав Березовський. Він також володіє столичним ТОВ «Фітнес Сіті» з Віталієм Романовим, Лілією Муштенко та директором ГО «Федерація бодібілдінгу, фітнесу і бодіфітнесу міста Києва» Віталієм Усиченком. За адресою фірми «Фітнес Сіті» на лівому березі по проспекту Петра Григоренка, 5А знаходиться спортивний клуб «Fitness City».

Із 2017 року «Абсолют Клімат» натендерив 4,10 млрд грн, найбільше – КНП «Медичний центр реабілітації та паліативної допомоги» (в минулому київський Госпіталь ветеранів війни).

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus