«Укрзалізниця» купила найдешевший дизель у «Укрнафти» за 252 мільйони і пофарбувала його від крадіжок

«Укрзалізниця» купила найдешевший дизель у «Укрнафти» за 252 мільйони і пофарбувала його від крадіжок
«Укрзалізниця» купила найдешевший дизель у «Укрнафти» за 252 мільйони і пофарбувала його від крадіжок

Філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» 21 червня за результатами тендеру уклала угоду з ПАТ «Укрнафта» на постачання дизельного палива на 252,49 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На початку вторгнення уряд дозволив «Укрзалізниці» купувати паливо напряму у виробників, у тому числі і іноземних. Відтак два роки постачальниками палива для «УЗ» були «Укрнафта», «Orlen Lietuva» та «Exxonmobil Asia Pacific pte. Ltd». Однак цієї весни уряд скасував цю можливість прямих угод з виробниками. Таким чином «Укрзалізниця» була змушена повернутись до закупівель на внутрішньому ринку. Для цього була обрана схема закупівлі через е-каталог, а не через відкриті торги. І аукціон знову виграла «Укрнафта».

«Укрнафта» до серпня повинна буде поставить 5 тис т дизпалива по 50 498 грн/т. При коефіцієнті густини 0,83 це відповідає 42,17 грн/л. Це на 4% дешевше від ринкових оптових цін дизелю, які, за даними видання «Enkorr», нині становлять 47,34 грн/л. Також це на кілька копійок дешевше від останньої угоди з «Orlen». По ній початкова ціна була на рівні 44 грн/л, але оскільки вона по формулі прив’язана до змінних котирувань, то зараз ціна по тій угоди має становити менше 43 грн/л.

У контракті з «Укрнафтою» вказано, що паливо буде постачатись з кольоровим маркуванням. Це дозволить контролювати крадіжки дизелю, які здійснюються низовими робітниками «Укрзалізниці».

Читайте по темі: Село на Чернігівщині замовило мавіки на 4 мільйони по завищених цінах: використали «сертифікатну» заточку

 qeithitiqrroz

Конкурентами на торгах були ТОВ «Альянс Енерго Трейд», ТОВ «Фуелпостач», ТОВ «Торговий дім Сокар Україна», ТОВ «Укртранзитгаз» і ТОВ «Промпетрол». Формальна економія склала 4% від очікуваної вартості закупівлі 262,50 млн грн. Тобто очікувана ціна була на рівні ринку.

Ціна дизелю «Укрзалізниці» також нижча від тендеру «Укргазвидобування», який відбувся минулого тижня. Газовики 14 червня уклали дві угоди з ТОВ «Альянс Енерго Трейд» на постачання дизельного палива на 386,28 млн грн. У них дизель вийшов по 56 тис грн/т, або близько 46,60 гривень за літр. Це  на чотири гривні дорожче від «Укрзалізниці». Однак «Укргазвидобування» замовило паливо з доставкою на умовах DDP на склади у Полтавській області, що передбачає і автомобільне транспортування, на відміну умов FCA з доставкою виключно залізницею в контракті «Укрзалізниці». Відтак дорожча ціна «Укргазвидобування» має логічне пояснення.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Сполучені Штати уклали мільярдний контракт з закупівлі ракет для Patriot, - ЗМІ
У Києві Територію Центру нефрології заасфальтують з подвійною переплатою
У Запоріжжі шляховики приховали ціни на будівництво шкільних укриттів на 433 мільйони фірмами з Мелітополя і Дніпра
Центральне управління контролю якості забракувало партію польових ізоляційних сидінь для ЗСУ, - Міноборони
У Чернівецькій області лікарня без тендеру замовила ремонт хірургії у свого улюбленця
Активи Банку Січ виставили на повторний продаж
Після відставки Кубракова і Найєма вінничани злили Шкілю підряди на 10,5 мільярдів з жирним прайсом
Підозрюваного у корупції керівника КП "Полтавафармація" суд відправив під домашній арешт
У Києві в укриття ліцею за 41 мільйон зашили вдвічі дорожчу доставку бетону, кабелі і генератор
Фонд держмайна виставив на продаж готель "Козацький" у центрі Києва за 155 мільйонів

Коментарі:

comments powered by Disqus