У Києві в укриття ліцею за 41 мільйон зашили вдвічі дорожчу доставку бетону, кабелі і генератор

У Києві в укриття ліцею за 41 мільйон зашили вдвічі дорожчу доставку бетону, кабелі і генератор
У Києві в укриття ліцею за 41 мільйон зашили вдвічі дорожчу доставку бетону, кабелі і генератор

Управління освіти Шевченківської РДА Києва 10 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Побудова» будівництво протирадіаційного укриття ліцею «Універсум» за 41,31 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року по вул. Політехнічна, 3-А повинні зробити водопровід, каналізацію, опалення, вентиляцію, пожежну сигналізацію, систему оповіщення, електроосвітлення, електропостачання та змонтувати структуровану кабельну систему з WiFi, а також систему автоматичного контролю до вибухонебезпечних концентрацій газів. Роботи фінансуватимуться з місцевого бюджету.

Проект замовляли у ТОВ «Укрархбуд», а позитивний експертний звіт видало ТОВ «УК Експертиза». Договірна ціна є твердою.

 eiqrtiukiqdxrozКабель АВБбШВнг 4х95 кв. мм у кошторисі врахували по 989 грн/м. Інтернет магазини «Світлокомплект» та «Volta» пропонують його по 420 грн/м і 438грн/м, що вдвічі дешевше. А магазин «Vse-e.com» продає його по 321 грн/м, що втричі дешевше.

Читайте по темі: Село на Чернігівщині замовило мавіки на 4 мільйони по завищених цінах: використали «сертифікатну» заточку

Дизельний генератор Bluetools DG125YCE 100/110 кВт замовили за 1,17 млн грн. Група компаній «Квітка» продає такий генератор за 595 тис грн, що вдвічі дешевше.

У підсумковій відомості ресурсів найбільша сума 5,93 млн грн іде на гладку гарячекатану арматурну сталь класу А500С діаметром 12 мм по 51 890 грн/т (тут і далі ціни вказано з ПДВ). Ринкових цін такого виду і класу арматури знайти не вдалося.

На бетон класу С25/30 W6 F200 відведено 2,36 млн грн по 2 786 грн/куб. м. Це навіть нижче ринкових цін. «Гранд Бетон» продає такий бетон по 3 162-3 903 грн/куб. м.

Однак доставку цього бетону оформили аж на відстань 50 кілометрів. І витрати на неї склали 1 448 грн/куб. м.

Це вдвічі більше ніж просять за доставку на таку відстань виробники «Гранд Бетон» та «Ковальська» – 793 грн/куб. м.

До того ж на відстані двох кілометрів від цього ліцею знаходиться школа №41 за адресою проспект Берестейський. Нещодавно Управління освіти Шевченківської РДА замовило будівництво укриття для неї  з доставкою бетону на значно меншу відстань 30 км. І ціна доставки була відповідно менша – 984 грн/куб. м.

У кошторисі врахована середня зарплата робітника 18 000 грн. За даними Пенсійного фонду, показник середньої зарплати для обчислення пенсії нижчий – 16 837 грн, а середня зарплата за вакансіями у будівельній галузі на порталі «Work.ua» в Києві значно вища – 27 500 грн.

Конкурентами були ТОВ «ЗЖ Київ» та ТОВ «Київська домобудівна компанія». Останню відхилили через ненадання довідки із зазначенням ID товару, який присвоєно електронною системою закупівель щодо ступеня локалізації виробництва товару, невідповідність інформації у довідці про наявність транспортних засобів та інструментів з підтверджуючими власність документами, відсутність пролонгації договору оренди офісного приміщення, відсутність головного інженера або інженера будівельника та інші причини.

Читайте по темі: “Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 мільярда гривень

«Київською домобудівною компанією» керує та володіє Інна Бондар. Нагадаємо, вона стала засновником одночасно з призначенням Олександра Поповцева новим керівником Шевченківської РДА, після чого фірма почала отримувати великі державні підряди.

«ЗЖ Київ» керує Олександр Курочка, а володіє Микола Костюченко. Фірма почала отримувати державні підряди з липня 2023 року, найбільше натендерила в Ірпінської міськради на ремонті багатоквартирних будинків по вул. Соборна, 107 та 109, пошкоджених внаслідок збройної агресії.

Управління освіти Шевченківської РДА очолює Євгенія Ярова, уповноваженою особою з питань закупівель є Інна Красієнко. У 2020 році Ярова балотувалася від партії «Удар» Віталія Кличка до Київської міської ради, але не пройшла.

Столичною ТОВ «Побудова» керує Андрій Істомін, а володіє Олена Білоконь з Краматорського району Донецької області. З липня 2023 року фірма уклала 12 договорів на 155,96 млн грн, з яких 9 договорів були розірвані. Поточний підряд є найбільшим серед активних договорів.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Сполучені Штати уклали мільярдний контракт з закупівлі ракет для Patriot, - ЗМІ
У Києві Територію Центру нефрології заасфальтують з подвійною переплатою
У Запоріжжі шляховики приховали ціни на будівництво шкільних укриттів на 433 мільйони фірмами з Мелітополя і Дніпра
Центральне управління контролю якості забракувало партію польових ізоляційних сидінь для ЗСУ, - Міноборони
У Чернівецькій області лікарня без тендеру замовила ремонт хірургії у свого улюбленця
Активи Банку Січ виставили на повторний продаж
«Укрзалізниця» купила найдешевший дизель у «Укрнафти» за 252 мільйони і пофарбувала його від крадіжок
Після відставки Кубракова і Найєма вінничани злили Шкілю підряди на 10,5 мільярдів з жирним прайсом
Підозрюваного у корупції керівника КП "Полтавафармація" суд відправив під домашній арешт
Фонд держмайна виставив на продаж готель "Козацький" у центрі Києва за 155 мільйонів

Коментарі:

comments powered by Disqus