Суддю з Одеси покарали за нахабне поводження під час засідання

Суддю з Одеси покарали за нахабне поводження під час засідання
Суддю з Одеси покарали за нахабне поводження під час засідання

ВРП позбавила впродовж місяця доплат суддю з Одеси Ларису Переверзеву, яка під час розгляду справи про ДТП зверталася на «ти» до підсудного, називала його «порушником», перебивала його та нахабно поводилася.

Відповідне рішення прийняла Вища рада правосуддя.

Суддя, переведена з Краматорського міського суду Донецької області, визнала чоловіка винним у порушенні правил дорожнього руху та присудила штраф, але, як зазначено у скарзі, суддя упереджено ставилася до підсубного під час судового засідання, називала «правопорушником», наполягала на тому, щоб він визнав вину та покаявся, погрожувала позбавленням водійських прав у разі невизнання вини.

У судовому рішенні відображено «перекручений» висновок, у якому вказано, що він, нібито, повідомив про удар у задню частину свого автомобіля, хоча ні в судовому засіданні, ні у трьох письмових поясненнях про такий факт він не повідомляв.

Сама ДТП сталася ввечері в Одесі 20 серпня 2023 року. На думку слідства, чоловік був за кермом автомобіля Ford Fusion та не дотримався безпечного інтервалу до попутного мотоцикла Kawasaki Vulcan, через що сталося зіткнення і водій мотоцикла отримав тілесні ушкодження.

Читайте по темі: Львівський богослов та викладач УКУ Роман Завійський загинув у ДТП

У рішенні  розшифровки судового засідання з діалогом між суддею та Чорним. Суддя іноді називає Чорного на «ти», називає порушником до визнання його винним і ставиться упередженіше за іншого учасника ДТП, який теж був на засіданні:

«Будь ласка, це питання риторичне зараз!!! Ви не можете відрізнити риторичне від «обичного», звичайного питання?! Дайте мені вести засідання».

«Я не питаю, коли ви побачили, я питаю, були чи не були?!! Постфактум, коли ви побачили, були чи не були? Були якісь зіткнення з мотоциклом?».

«Ви бачите, як ви перекручуєте все?! Я не запитала, на якій відстані ви побачили, я геть інше питання задала!… Я не питаю це! Я повторю, але чому ви не слухаєте?! На якій відстані від вашого автомобіля впав мотоцикл і потерпілий?».

На засідання ВРП суддя Переверзева під час пояснень ледь стримувала сльози та просила не звільняти її, бо робота — це все її життя.  Вона зазначила, що шкодує та критично ставиться до своєї поведінки під час судового засідання. Суддя визнала свою надмірну емоційність, через яку вона некоректно висловлювалась щодо підозрюваного. Суддя вважає це прикрою помилкою.

У своїй скарзі чоловік спочатку просив звільнити суддю за її дії, але згодом вирішив, що його претензії до судді перебільшені.

Третя Дисциплінарна палата ВРП прийшла до висновку, що дії судді не варто карати суворо і їй вистачить позбавлення отримання доплат до посадового окладу судді протягом місяця.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus