Справу податківця з Харкова САП скерувала до суду

Справу податківця з Харкова САП скерувала до суду
Справу податківця з Харкова САП скерувала до суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу за обвинуваченням начальниці відділу Головного управляння Державної податкової служби України в Харківській області Тетяни Горбань у зловживанні впливом за 55 тисяч доларів та підбурюванні до надання хабаря в 150 тис. дол.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 24 червня.

«21 червня до ВАКС надійшли матеріали зазначеного кримінального провадження. Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Тетяни Горбань – ред.), у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 369-2 та ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України на 27 червня 2024 року на 14:00 у приміщенні ВАКС», – ідеться в документі.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Горбань на два місяці. Альтернативою їй визначили 7 млн грн застави. Ці кошти внесли і підозрюваного вийшла з-під варти.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали посадовця ГУ ДПС у Харківській області за підозрою в одержанні 55 тисяч доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, податківиця підбурила представника приватної компанії надати цю суму начальнику ГУ ДПС Харківщини, аби той ухвалив рішення про виключення фірми з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, а також про реєстрацію зупинених податкових накладних цього ТОВ.

Читайте по темі: САП скерувала до суду справу ексдепутата Долженкова

Крім того, упродовж січня-лютого 2024 року податківиця висловила прохання надати їй неправомірну вигоду у сумі 150 тис. дол. за вчинення дій в інтересах низки товариств, зокрема під час проведення підпорядкованим їй відділом перевірки щодо правильності нарахування, повноти і своєчасності сплати податків і зборів.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus