Цегельний завод братів Медведчука і Козака передали в управління АРМА

Цегельний завод братів Медведчука і Козака передали в управління АРМА
Цегельний завод братів Медведчука і Козака передали в управління АРМА

Державі перейде завод з виробництва цегли у Львівській області вартістю понад $5 млн, кінцевими власниками якого є брати Медведчука та Козака.

Державне бюро розслідувань передало в управління Національному агентству з виявлення активів (АРМА) підприємство найближчих родичів підозрюваних у державній зраді екснародних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака вартістю $5 млн.

Сергій Медведчук і Богдан Козак є власниками компанії "Керамбуд", що займається видобутком піску та виготовленням керамічної цегли у Львівській області.

Як уточнили в ДБР, підприємство роками ухилялося від сплати податків, натомість прибутки йшли на фінансування збройної агресії Росії проти України. Нещодавно ДБР у взаємодії з СБУ повідомило підозри фігурантам розслідування.

У державну власність також перейде інше майно підприємства: чотири позашляховики, два екскаватори, трактор, автонавантажувачі, земельні ділянки загальною площею понад 10 га, нежитлові приміщення площею понад 31 000 квадратних метрів.

Читайте по темі: ВАКС не скасував підозру колишньому міністру енергетики Насалику

У червні минулого року ДБР уже передало до ЗСУ арештований автопарк підприємства вартістю понад $1 млн.

Окрім того, накладено арешт на майно братів Медведчука та Козака, яке фігуранти встигли переписати на найближчих родичів чи підставних осіб.

Зокрема у квітні 2022 року брат Тараса Козака, дізнавшись що ДБР проводить розслідування, уклав 30 договорів купівлі-продажу та чотири угоди дарування на майно вартістю 3,5 млн доларів США. На свою матір він переоформив 4 квартири у Києві, квартиру у Львові та будинок на Самбірщині, дві земельні ділянки площею майже 0,5 га.

Цивільна дружина брата Козака стала власницею двох квартир, двох паркінгів і нежитлового приміщення у Львові. Іще три будинки у Львові та три земельні ділянки перейшли у власність наближених осіб.

Триває процедура передання АРМА вказаного майна, додали в ДБР. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus