Керівник благодійного фонду намагався ввезти в Україну "комерційний" BMW під виглядом гумдопомоги

Керівник благодійного фонду намагався ввезти в Україну "комерційний" BMW під виглядом гумдопомоги
Керівник благодійного фонду намагався ввезти в Україну "комерційний" BMW під виглядом гумдопомоги

Львівські митники викрили керівника миколаївського благодійного фонду, який намагався перемістити в Україну "комерційний"  автомобіль BMW X3 під виглядом гуманітарної допомоги

Про це повідомили у Львівській митниці.

Так, в пункт пропуску "Рава-Руська-Хребенне" на в’їзд в Україну прибув транспортний засіб, який переміщував автомобіль BMW X3. Відповідно до рахунку-фактури, яку подав водій, BMW X3 був придбаний у США для однієї з українських автокомпаній, а відправником легковика підвищеної прохідності вказувалася литовська компанія.

Кросовер переміщувався як гумдопомога від благодійної організації

"Однак, згідно з декларацією про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, кросовер переміщувався як гуманітарна допомога від благодійної організації м. Каунас (Литва) до благочинного фонду в Миколаївській області. Зважаючи на розбіжності у поданих документах, працівники митниці звернулися до вітчизняної компанії, яка виступила покупцем авто", – йдеться у повідомленні.

Керівник благодійного фонду намагався ввезти в Україну "комерційний" BMW під виглядом гумдопомоги eiqrtiqzkidrrrozПри цьому підприємці заперечили придбання автомобіля. Крім того, жодних документів, які б підтверджували отримання гуманітарної допомоги, не надавала й українська благодійна організація.

Читайте по темі: У Чернівецькій області двоє з мачете напали на прикордонника, він застосував пістолет

Митники склали адмінпротокол

"Відтак, було встановлено, що керівник миколаївського благодійного фонду, з метою комерційного переміщення в Україну автомобіля класу "люкс", подав документи, які містять неправдиві відомості щодо відправника, одержувача, вартості товару та характеру вантажу: товар, переміщуваний в режимі "імпорт", був задекларований як гуманітарна допомога. За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол відповідно до ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ. Про даний факт повідомлено правоохоронні органи", – додали в митниці.

Контрабанда на кордоні

Українка з Польщі везла гаджети Apple на мільйон гривень. Також митники на кордоні з Польщею зупинили дві вантажівки, які під виглядом лісоматеріалів везли стару деревину, яка може бути розібраним етнобудинком. 

Крім цього, чернівецькі митники запобігли вивезенню за кордон понад 200 ювілейних медалей, свідоцтва до них, орденський знак та книжку, посвідчення без дозвільних документів. Незаконне перевезення раритету виявили на митному пості "Вадул – Сірет". 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus