Стефанишина розповіла про труднощі переговорів із Угорщиною

Стефанишина розповіла про труднощі переговорів із Угорщиною
Стефанишина розповіла про труднощі переговорів із Угорщиною

Україні та Угорщині вдалося досягти успіху під час напружених переговорів. Проте уряд Віктора Орбана охоплює "специфічну групу людей", тому угорська сторона зберігає специфічний підхід до переговорів.

Зокрема, угорська влада продовжує розповідати про нібито утиски угорців на Закарпатті. Про це у коментарі телеканалу "Ми – Україна" розповіла віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

За її словами, уряд Орбана хоче визнати весь Закарпатський регіон "традиційно угорським" з урахуванням навіть тих населених пунктів, де угорці ніколи не мешкали.

"Угорська влада, саме уряд прем’єра Орбана – це дуже специфічна група людей, які мають специфічні підходи до переговорів. Є діалог, він непростий тому, що є специфіка, але ми робимо свій внесок у наше європейське майбутнє", – заявила Стефанішина.

Також вона додала, що Угорська національна спільнота вкотре виступила на підтримку України та запевнила угорський уряд, що жодних утисків з боку української влади на Закарпатті немає.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus