Більше сотні людей загинули в тисняві на релігійному заході в Індії

Більше сотні людей загинули в тисняві на релігійному заході в Індії
Більше сотні людей загинули в тисняві на релігійному заході в Індії

Щонайменше 107 людей, серед яких троє дітей, загинули внаслідок тисняви, що виникла на індуїстських релігійних зборах у північному індійському штаті Уттар-Прадеш 2 липня.

Про це повідомляє India Today із посиланням на заяву влади.

Трагедія сталася в селі Пхулрай у районі Хатхрас (за 200 кілометрів на південний схід від столиці країни Нью-Делі). За даними влади, великий натовп зібрався на відкритій місцевості, щоб зустрітися з місцевим релігійним лідером.

Як розповіла очевидиця, зустріч організували на честь місцевого гуру Бхоле Баби, також відомого як Нараян Саакар Харі. Тиснява виникла, коли люди почали розходитися. NDTV зазначає, що людей «не відпускали доти, доки машина самозваного гуру не поїхала», через що натовп скупчився в невеликому просторі.

Очевидець розповів телеканалу India Today, що на місці проведення зустрічі був вузький вихід: «Коли ми намагалися вийти в бік поля, раптом почалася метушня, і ми не знали, що робити. Багато людей загинули». Інший очевидець повідомив, що дорога, на яку виходили люди, розташована на височині, а внизу був водостік, і люди один за одним стали падати в нього.

Читайте по темі: Через російський обстріл Руської Лозової на Харківщині загинула жителька

У соцмережах публікують відеозаписи, на яких видно тіла загиблих, доставлені до місцевої лікарні.

Родинам загиблих пообіцяли виплатити компенсацію в розмірі 200 тисяч рупій (близько 2230 євро), а потерпілим по 50 тисяч рупій (557 євро). Влада має намір порушити кримінальну справу проти організаторів зустрічі.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus