Дмитра Вербицького звільнено з посади заступника генпрокурора

Дмитра Вербицького звільнено з посади заступника генпрокурора
Дмитра Вербицького звільнено з посади заступника генпрокурора

У понеділок, 1 липня, заступника генпрокурора Дмитра Вербицького, щодо якого розслідують можливе незаконне збагачення, звільнили.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

"Генеральний прокурор Андрій Костін 01.07.2024 підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника Генерального прокурора Дмитра Вербицького", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у травні журналісти оприлюднили розслідування, в якому розповідалося, що заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький живе в будинку в елітному котеджному містечку "Коник" в Києві, який його племінник придбав за довіреністю від одеського бізнесмена за понад 2 мільйони гривень – що відповідно до ринкових цін є заниженою у 6 разів вартістю.

У червні ЗМІ також повідомили, що дівчина Дмитра Вербицького Христина Ільницька у 2024-му році стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 мільйони гривень, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

Читайте по темі: Службу автомобільних доріг звинувачують у заволодінні 121 мільйоном гривень на ремонтах доріг

Водночас генпрокурор Андрій Костін не прийшов у Верховну Раду, щоб відповісти на запитання народних депутатів щодо розслідування журналістів "Схеми" та НАБУ стосовно незаконного збагачення свого заступника Дмитра Вербицького. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus