Справа про штурм Капітолію: Верховний суд США дав Трампу частковий імунітет

Справа про штурм Капітолію: Верховний суд США дав Трампу частковий імунітет
Справа про штурм Капітолію: Верховний суд США дав Трампу частковий імунітет

Адвокати Трампа оскаржували кримінальне переслідування їх клієнта у цій справі, стверджуючи, що він повинен мати абсолютний імунітет, оскільки обіймав посаду президента.

Про це повідомляє Reuters.

Більшістю у 6 голосів проти 3 суд ухвалив, що президент має право на імунітет у зв’язку з діями, вчиненими ним у рамках виконання його конституційних обов’язків. На дії ж, скоєні приватно, імунітет не поширюється.

При цьому конкретне трактування того, які дії президента підпадають під імунітет від переслідування, а які ні, Верховний суд залишив на розсуд нижчої інстанції.

Насамперед йдеться про суд у Вашингтоні, де проти Трампа висунуто звинувачення у співучасті у заколоті. Є й дві інші кримінальні справи проти Трампа – про зберігання секретних документів у його маєтку Мар-а-Лаго та про втручання у вибори у Джорджії.

Читайте по темі: Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, хай розкаже нам, - Зеленський

На справу про фальсифікацію документів, яким Трамп було визнано винним присяжними в Нью-Йорку, і вирок за яким буде винесено 11 липня, рішення Верховного суду не поширюється.

Коментатори зазначають, що Верховний суд найімовірніше унеможливив винесення йому вироку у справі про події 6 січня до цьогорічних президентських виборів.

Немає опису. eiqehiqkhiqkqroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus