Польща відновила пропуск вантажівок з України

Польща відновила пропуск вантажівок з України
Польща відновила пропуск вантажівок з України

Польща врегулювала питання перетину кордону вантажівками з України. Митна та прикордонна служби країни не вимагатимуть жодних дозволів на двосторонні перевезення.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.

Так, всі українські транспортні засоби, які здійснюють двосторонні перевезення, відповідно до «транспортного безвізу» можуть безперешкодно перетинати кордон. 

Рух уже починається на пунктах пропуску «Шегині — Медика», «Нижанковичі — Мальховіце», «Угринів — Долгобичув», «Краківець — Корчова». Найближчим часом пропуск вантажівок відновлять і на інших пунктах. 

Нагадаємо, 1 липня Державна митна служба України повідомила про те, що Польща призупинила пропуск на в’їзд/виїзд українських вантажівок, які не мають дозволів на міжнародні вантажні перевезення. На тлі цього Україна звернулася до Єврокомісії.

А втім, у червні Україна та Єврокомісія продовжили дію «транспортного безвізу» ще на рік із можливістю його автоматичної пролонгації до кінця 2025 року.

Читайте по темі: Організував нелегальний канал перетину держкордону: На Буковині судитимуть правоохоронця

Хоча обсяг самої угоди залишився незмінним, до українських перевізників посилилися вимоги. Зокрема, оновлена угода передбачає також низку взаємних зобов’язань щодо наявності ліцензій на перевезення та маркування вантажівок.

Перехідний період діятиме до 10 липня. А після того всі правила почнуть діяти повноцінно.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus