В одній з країн ЄС оголосила шестиденний робочий день: працівники збунтувалися

В одній з країн ЄС оголосила шестиденний робочий день: працівники збунтувалися
В одній з країн ЄС оголосила шестиденний робочий день: працівники збунтувалися

Влада Греції ввела у країні шестиденний робочий день для компаній, що надають послуги цілодобово. Тепер їхні працівники працюватимуть або по дві години на день довше, або відроблятимуть цілу 8-годинну зміну.

Як пише The Guardian, за відпрацьовані додаткові години працівники матимуть надбавку у розмірі 40% до денної зарплати. Це має розв’язати проблеми невиплати за понаднормову роботу та незадекларованої роботи.

Перехід на 6-денний робочий тиждень викликав різку критику в Греції й в країні почалися протести робітників. Критики назвали цю ініціативу "серйозним кроком назад" для робітників.

За даними Організації економічного співробітництва та розвитку, робітники у Греції працюють більше, ніж у США, Японії та інших 27 країнах ЄС. У 2022 році грецькі працівники в середньому відпрацювали 1886 годин, що перевищує середній показник США (1811 годин) і середній показник ЄС (1571 годину).

Також наголошується на тому, що в Греції слабо розвинена інспекція дотримання трудового законодавства і нові правила дозволять роботодавцям довільно вимагати від співробітників працювати ще один додатковий день.

Читайте по темі: РФ оголосила про початок виробництва танкових боєприпасів в Індії

Також рішення грецького уряду суперечить глобальній тенденції скорочувати робочий тиждень до чотирьох днів. Численні експерименти продемонстрували зростання ефективності праці та покращення якості життя працівників за 4-денного робочого тижня.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus