Уламки російської ракети вбили собаку військового у колишній резиденції екс-президента Януковича

Уламки російської ракети вбили собаку військового у колишній резиденції екс-президента Януковича
Уламки російської ракети вбили собаку військового у колишній резиденції екс-президента Януковича

Кілька днів тому уламки російської ракети впали на кінологічний центр «Межигір’я» — ексрезиденції Віктора Януковича. Внаслідок цього загинула собака військового, який нині перебуває на фронті. Пошкоджена будівля кінологічного центру та вольєри, вибиті вікна, двері.

Про це журналістам «Слідства.Інфо» розповів кінолог Петро Петрович, який був у центрі на момент збиття ракети.

Надвечір 30 червня, коли парк Межигірʼя ще впускав відвідувачів, було оголошено повітряну тривогу у Києві та області. Менше ніж за 10 хвилин після було чутно звуки вибухів. Уламки ракети впали поблизу кінологічного центру, який розташований у Межигірʼї. Один з осколків влучив у голову собаці з кличкою Аксель.

 eiqdikxidrqroz

Один із цих собак Аксель, який загинув від російського осколку

Місяцем раніше його власник військовий залишив Акселя у центрі, а сам поїхав добровольцем на фронт. У кінологічному центрі пошкоджені стеля та вольєри, вибиті вікна та двері. 

На територію колишньої резиденції президента-втікача ще з перших днів повномасштабного вторгнення влучають російські бомби та снаряди. 

Кінологічний центр побудували за часів Януковича. Там були зібрані найдорожчі породи собак, яких купував президент-утікач та яких йому дарували лідери різних країн світу. Серед видів були: з десяток англійських мастифів, кавказькі вівчарки, шість тибетських мастифів (їх Януковичу привезла делегація з Китаю). 

Собакам створили особистий салон, у якому їх купали та робили педикюр. Займалися вони за індивідуальною програмою фізичного навантаження, а під час відпочинку слухали класичну музику.

Після втечі Януковича у лютому 2014 року окремих собак, які мешкали у кінологічному центрі, оцінили у 80 тисяч доларів. Тибетського мастифа тоді продали на аукціоні за рекордну суму — 1,5 мільйона доларів. Минулого року померла остання собака, яка застала Януковича у Межигірʼї.

Останні 10 років у кінологічному центрі проходять реабілітацію діти та військові. Від початку повномасштабного вторгнення собак залучали до охорони Київщини та розмінування території. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus