Швейцарія розширює санкції проти Росії

Швейцарія розширює санкції проти Росії
Швейцарія розширює санкції проти Росії

Федеральний департамент економіки, освіти і досліджень Швейцарії (EAER) розширив санкційні списки проти Росії.

Про це йдеться у повідомлені на сайті уряду країни.

Таким чином Швейцарія приєдналася до додаткових санкційних списків, ухвалених ЄС.

«У відповідь на військову агресію Росії проти України, що триває, 24 червня ЄС ухвалив нові заходи проти Росії в рамках 14-го пакета санкцій. Своєю чергою EAER в межах своєї юрисдикції накладе санкції на ще 69 фізичних та 86 юридичних осіб», – кажуть у відомстві.

Відомо, що нові санкції Швейцарії «в основному спрямовані на бізнесменів, пропагандистів, представників збройних сил та судової влади, осіб, відповідальних за депортацію українських дітей, та співробітників Федеральної служби безпеки Росії».

Читайте по темі: КНДР прагне зміцнити зв’язки з Білоруссю, — Reuters

В уряді Швейцарії кажуть, що «до нових суб’єктів санкцій належать, зокрема, компанії, що працюють у російському оборонному секторі, а також компанії у фінансовому та торговельному секторах, які беруть активну участь в обході санкцій».

Також EAER наклав заборону на рекламу чотирьох російських ЗМІ – Voice of Europe, держагентства РИА Новости, а також «Известий» і «Российской газеты» – «через безперервні пропагандистські та дезінформаційні кампанії з боку Росії».

Однак, на відміну від заходів ЄС, ці росЗМІ не підпадають під заборону мовлення у Швейцарії.

«Хоча ці канали використовуються для цілеспрямованого поширення російської пропаганди та дезінформації, Федеральна рада все ж вважає, що ефективніше протидіяти неправдивим і шкідливим заявам фактами, а не забороняти їх», – пояснили в EAER.

Загалом до списку санкцій потрапили понад 2200 фізичних та юридичних осіб, що відповідає вимогам ЄС.

Зміни набудуть чинності з 18:00 за місцевим часом у вівторок, 9 липня.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus