Болгарія подала позов до Газпрому на 400 мільйонів євро

Болгарія подала позов до Газпрому на 400 мільйонів євро
Болгарія подала позов до Газпрому на 400 мільйонів євро

Болгарська компанія Булгаргаз подала позов до російського Газпрому через припинення постачання газу.

Болгарія вимагає від російського Газпрому відшкодування збитків на понад 400 мільйонів євро через припинення постачання газу 2022 року. Про це заявив виконувач обов’язків міністра енергетики Болгарії Володимир Малінов, пише БГНЕС у вівторок, 9 липня.

У 2022 році Газпром експорт припинив поставки за контрактом з Булгаргазом. Після відтермінування цього дворічного терміну нове керівництво Булгаргазу зажадало відшкодування збитків, заподіяних припиненням поставок газу, на суму понад 400 мільйонів євро.

Позов було подано 8 липня до Міжнародного арбітражного суду при Міжнародній торговій палаті в Парижі.

У травні Булгаргаз попередив, що спробує отримати компенсацію від Газпром експорт безпосередньо, а якщо переговори не увінчаються успіхом, то подасть позов до арбітражу.

Газпром припинив постачання газу до Болгарії наприкінці квітня 2022 року, за два місяці після початку війни в Україні.

Влада ЄС включила до пакетів антиросійських санкцій заборони надання юридичних послуг російським компаніям. На думку Москви, це унеможливлює здійснення справедливого судового розгляду на території країн ЄС.

Російські суди вже винесли низку рішень про заборону європейським контрагентам Газпрому вести розгляди в іноземних судах й арбітражних інститутах.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus