В армії РФ використовують найманців із Сирії як "гарматне м’ясо"

В армії РФ використовують найманців із Сирії як "гарматне м’ясо"
В армії РФ використовують найманців із Сирії як "гарматне м’ясо"

В окупаційній армії РФ загальноприйнятна практика – іноземних найманців командування на місцях використовує як "гарматне м’ясо". Командири загарбників особисто зацікавлені у смертях таких найманців.

Про це пише Telegram-канал "Досье шпиона", який ведеться від імені працівника однієї зі спецслужб. Як зазначається, в окупантів "відповідальність за загибель чи поранення найманців – нульова".

"Використання іноземних добровольців у наступальних діях – улюблена та вкорінена практика серед командирів підрозділів, до яких відряджають іноземців. Ба більше, поширені випадки приховування загибелі іноземних найманців з метою "освоєння" їхньої грошової платні командирами", – зазначають у "Досье шпиона" та пояснюють, що зазвичай найманців ніхто не шукає.

Автор на прикладі Мохаммеда Мансура із Сирії розповів про штурм загарбників околиці Сватового в Луганській області. 19 липня Мохаммед разом із 14 іншими громадянами Сирії отримав наказ висунутись на позиції для ведення наступальних дій.

До позицій найманців супроводжував сержант полку, але після заняття позицій сержант вказав напрямок наступу й пішов назад. А тим часом найманці потрапили під серію ударів, групу атакували FPV-дронами.

Читайте по темі: Авіаудар по Краснопіллю на Сумщині: Кількість поранених зросла до п’яти

Відповідальність за втрату нульова: в армії РФ використовують найманців із Сирії як  eiqrkiqdxiddxroz

"Мохаммед отримав поранення. Група запитувала евакуацію, проте їм було наказано залишатися та продовжувати наступ. Мохаммед ухвалив рішення самовільно залишити зону бойових дій і через добу пішки вийшов на тилові позиції іншого підрозділу, де спочатку кілька годин з’ясовували, хто він, і лише потім надали першу медичну допомогу. Про долю 14 його співгромадян нічого не відомо", – зазначають у "Досье шпиона".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus