Афінський прийом: у Греції затримали злодія в законі "Нодара Руставського"

Афінський прийом: у Греції затримали злодія в законі "Нодара Руставського"
Афінський прийом: у Греції затримали злодія в законі "Нодара Руставського"

Наприкінці червня 2024 року грецькими правоохоронцями в Афінах було здійснено затримання 51-річного громадянина РФ Нодари Асояна, який відомий в статусі так званого злодія в законі на прізвисько "Нодар Руставський".

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

За його словами, місцеві силовики "накрили" Нодари Жоржиковича та достойників з його найближчого оточення, включно із 53-річним кримінальним авторитетом Андрієм Іманалі (в різні часи також використовував документи на прізвища Родін, Похил, Рождественський тощо) на прізвисько "Полузвір"/"Андрій Ростовський".

 eiqrtiqxriderroz

У подальшому, поважну свиту представника найвищої касти злочинного світу відпустили. Що ж стосується "Нодара Руставського", то за інформацією Dетектив-Info, йому було висунуто офіційні претензії через виявлений підробний паспорт.

Читайте по темі: Президент Зеленський оновив склад РНБО

Раніше на сторінках нашого видання повідомлялося: восени 2023 року внесений до санкційного списку РНБО Нодари Асоян, який вважається провідником інтересів клану могутнього російського "злодія в законі" Захарія Калашова на прізвисько "Шакро Молодий", безперешкодно прибув з кількаденним "діловим візитом" до України.

Цьому вояжу передувала юридична "артпідготовка": влітку минулого року суд зобов’язав вітчизняних міграційників повторно розглянути заяву оголошеного в міжнародний розшук Асояна щодо оформлення документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту (з деталями цієї історії можна ознайомитися в розслідуваннях Dетектив-Info "Волонтер в законі" та "Повернення "волонтера в законі").

Додамо, що для відпочатку затриманого грецькими можновладцями в компанії "Нодара Руставського" авторитета "Полузвіра" це не перший випадок "подвійного пакування" у  компанії "старшого брата". На початку 2019 року поважних достойників, як вже зазначалося на сторінках Dетектив-Info, затримували українські силовики в київському ресторані "Караван". Тоді Асояну й Іманалі, незважаючи на обіцянки високопосадовців Нацполіції, вдалося уникнути видворення за межі України.

У травні 2021 року "Полузвір" у Києві виступав на захист реп-виконавця Василя Вакуленко (використовує сценічний псевдонім "Баста"). Відповідний інцидент спричинив скандал у навколополітичному середовищі.

Наприкінці літа 2023 року, напередодні візиту до України "Нодара Руставського", сторона Іманалі домагалася від адмінстрації YouTube видалення відео за його (а також Нодари Асояна) участю з каналу Dетектив-Info. Відповідна спроба "зачиститись" у ЗМІ виявилася невдалою (на відміну від звитяг постфактум внесення Нодари Жоржиковича до переліку підсанкційних кримінальних елементів навесні 2021 року, коли Асоян й "емігрував" з України до Греції)

 

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Побиття ветерана у Смілі: Підозрюваному вручили нову підозру
Сміла кримінальна: ветеран з якого знущався кримінальний авторитет розповів подробиці конфлікту
Поліція встановила підозрюваних у замаху на кримінального авторитета Джоні Балога під Львовом
Побиття ветерана у Смілі: підозрюваному обрано запобіжний захід
У Дніпрі суд повернув обвинувальний акт у справі щодо злодіїв "Умки" та "Лаши Свана"
Поліція затримала 28-річного підозрюваного у побитті ветерана у Смілі
Побиття ветерана ЗСУ у Смілі: фігуранту повідомили про підозру та оголосили в розшук
Напад на ветерана у Смілі: Кримінальний авторитет знущається з ветерана, а поліція спостерігає
На Тернопільщині повідомили про підозру кримінальному «авторитету» та двом його спільникам
Зеленський затвердив нові санкції проти російської авіаційної інфраструктури та колаборантів

Коментарі:

comments powered by Disqus