Верховний суд знову відправив справу злодія в законі "Принца" на повторний розгляд

Верховний суд знову відправив справу злодія в законі "Принца" на повторний розгляд
Верховний суд знову відправив справу злодія в законі "Принца" на повторний розгляд

Верховний Суд колегією суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду скасував рішення про закриття кримінального провадження за обвинуваченням в незаконному обігу зброї та боєприпасів (ч.1 ст.263 КК України) 53-річного уродженця Тбілісі Паати Чхартішвілі, який відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Принц".

Відповідну постанову 11 червня поточного року ухвалила колегія служителів Феміди в складі головуючого Аркадія Бущенко та суддів-учасників - Алли Макаровець і Олександри Яновської.

Таким чином служителі Феміди задовольнили скаргу сторони державного обвинувачення, скерувавши скандальну історію на черговий повторний розгляд в суді апеляційної інстанції.

Підставами для ухвалення такого вердикту судді було визначено два нюанси. Йдеться про обставини експертизи вилученої під час обшуку "Принца" зброї: нюанси здійснення відповідної експертизи та бекграунд проведення обшуку кримінального генерала "під запис".

Кримінальне переслідування Чхартішвілі походить від подій кінця грудня 2013 року. Тоді під час "пакування" достойника працівниками УБОЗу в лівій кишені куртки Паати Костянтиновича було виявлено пакетик кокаїну, а з-під його ременя витягли пістолет марки ТТ з 8 патронами (ще 8 набоїв було виявлено в салоні автівки). Свою провину в інкримінованих його злочинах "Принц" відкидав, стверджуючи про фальсифікацію доказів з боку силовиків.

Читайте по темі: Обвинувачений у хабарництві Сальніков судиться за поновлення на посаді голови ДСА

За результатами розгляду справи "злодія в законі" суди першої інстанції двічі виносили обвинувальні вироки, які надалі були скасовані.

Влітку 2023 року Дніпровська "апеляшка", як же зазначалося на сторінках Dетектив-Info, постановила закрити провадження відносно Паати Чхартішвілі "у зв’язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді і вичерпанням можливості їх отримати" (п.3 ч.1 ст.284 КПК України). Втім, наразі це рішення "обнулено", а справу "Принца" вкотре "спустили в апеляцію" для повторного розгляду.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

У різних областях України повідомили про мінування 16 судів
СБУ затримала торговців трофейною зброєю у Львівській та Рівненській областях
Мер Ромнів отримав підозру за побиття секретаря міськради
У Верховній Раді лежать без руху 16 законопроєктів про колабораціонізм
Чорнові записи та незаконні схеми: Львівська митниця прикриває порушення митного контролю?
Біля берегів Франції затримали вітрильник з двома тоннами смоли канабісу
У Французьких Альпах загинули двоє братів-альпіністів, зірвавшись з 200 метрів
Правоохоронці знайшли пістолет під час обшуків у справі про вбивство Фаріон
На території Польщі виявили рештки літального апарату з російськими надписами
Спочатку демонстрував підтримку України, а тепер поширює брехню про неї: як російський електрик став біженцем у Європі та змінив свої погляди

Коментарі:

comments powered by Disqus