Замах на Трампа: президент Байден записав третє звернення

Замах на Трампа: президент Байден записав третє звернення
Замах на Трампа: президент Байден записав третє звернення

Американський лідер констатував "глибокі розбіжності" серед американців перед виборами президента. Однак наголосив, що це - не привід для насильства.

Президент США Джо Байден у неділю, 14 липня, звернувся до нації з приводу замаху на кандидата в президенти Дональда Трампа. Він закликав громадян США вирішувати політичні розбіжності виключно на виборах.

Байден зазначив, що один з глядачів на мітингу у Пенсильванії загинув тому, що використав своє право на участь у вільних зібраннях, згадав напад на чоловіка колишнього спікера палати представників США Ненсі Пелосі і відзначив, що "в Америці немає місця будь-якому насильству".

Також американський лідер констатував "глибокі розбіжності" серед американців, які проявилися перед виборами президента. Вибір, який мають зробити громадяни США, "дійсно сформує майбутнє Америки", але "мати розбіжності – в людській природі", зауважив він.

"Попри всі розбіжності, жодним чином не потрібно вдаватися до насильства", - сказав Байден, закликавши "до голосування, а не до насильства".

Читайте по темі: Блінкен вирушив до Ізраїлю, сподіваючись укласти угоду про перемир’я в Газі, - ЗМІ

У попередньому зверненні Байден закликав не робити передчасних висновків, і дати "ФБР робити свою роботу".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus