Апеляційна палата скасувала зменшення застави забудовнику Копистирі

Апеляційна палата скасувала зменшення застави забудовнику Копистирі
Апеляційна палата скасувала зменшення застави забудовнику Копистирі

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала зменшення застави зі 100 до 90 млн грн, визначеної забудовнику Сергію Копистирі як запобіжний захід. НАБУ і САП підозрюють його у спробі підкупу колишнього віцепрем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова.

Таке рішення 12 липня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Копистиру з альтернативою 100 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під низку обов’язків. Пізніше йому зменшили заставу до 90 млн грн. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав скаргу на це рішення.

«Клопотання прокурора САП та захисника про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді ВАКС від 19.06.2024 задовольнити. Строк поновити. Апеляційну скаргу захисника залишити без задоволення. Апеляційну скаргу прокурора САП задовольнити. Ухвалу слідчого судді ВАКС від 19 червня 2024 року скасувати. Постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання захисника про зміну запобіжного заходу у виді застави у кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за даними слідства, протягом серпня-листопада 2023 року Копистира у змові з директором державного підприємства «Укркомунобслуговування» Аллою Сушон на користь власної компанії ТОВ «Сітігазсервіс» висловив пропозицію надати неправомірну вигоду Кубракову. Неправомірна вигода має становити 2% від площі житлового комплексу, який у майбутньому буде збудовано на землі у Подільському районі Києва за адресою вулиця Тираспольська, 43. Тобто орієнтовний розмір неправомірної вигоди у вигляді нерухомості має становити від 4200 до 4900 квадратних метрів.

Читайте по темі: САП просить суд конфіскувати незаконні активи голови полтавської податкової Алли Рябкової

Цю нерухомість пропонували за те, щоб Кубраков не вносив зміни та не розривав договори від 9 грудня 2022 року, укладені між ДП «Укркомунобслуговування» (входить до сфери управління Мінрозвитку) та ТОВ «Сітігазсервіс». 5 жовтня Копистиря через посередника передав уточнені дані щодо передачі неправомірної вигоди – площа нерухомості має становити 5257,37 кв. м. У жовтні-листопаді Копистиря надав частину неправомірної вигоди Кубракову – оформив 15 квартир на довірену особу Антона Гетьмана за адресою вул. Академіка Заболотного, 148, загальною площею 785 кв. м. У листопаді на Гетьмана зареєстрували одну із 15 квартир по вул. Академіка Заболотного, 148в корпус 3 загальною площею 39,81 кв. м.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus