Ізраїль та ХАМАС близькі до завершення угоди про припинення бойових дій, - Блінкен

Ізраїль та ХАМАС близькі до завершення угоди про припинення бойових дій, - Блінкен
Ізраїль та ХАМАС близькі до завершення угоди про припинення бойових дій, - Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що перемовини про припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС перебувають "в межах 10-ярдової лінії і рухаються до лінії воріт".

Про це він сказав під час виступу в Інституті безпеки в Аспені, передає The Jerusalem Post.

"Ми часто знаємо, що останні 10 ярдів є найважчими", - підкреслив Блінкен та додав, що наразі питання полягає у завершенні переговорів щодо деяких важливих деталей. 

За його словами, США, як і раніше, вважають, що найшвидший спосіб закінчити цю війну та принести полегшення жителям Гази - це укласти угоду про припинення вогню та звільнення заручників. 

Водночас коли держсекретаря США запитали про те, що, можливо, прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу спеціально саботує переговори про припинення вогню, то Блінкен у відповідь на це розповів, як спілкується з ізраїльським лідером.

Читайте по темі: Син Байдена визнав провину у справі про ухилення від сплати податків

"Я не зосереджуюсь на особистостях, я зосереджуюсь на політиці. І ми хочемо бути впевненими, що, рухаючись вперед з будь-ким, чи то з нашими ізраїльськими союзниками, чи з будь-ким іншим, ми досягаємо домовленостей про конкретні кроки, які необхідно зробити, щоб просунути вперед те, що ми намагаємося просунути", - пояснив політик.

Блінкен наголосив, що зараз він бачить в ізраїльському суспільстві сильне бажання "покінчити з цим", домогтися припинення вогню та повернення заручників додому. 

Американський посадовець зауважив, що має бути досягнута домовленість, яка принесе тривалий мир та безпеку для ізраїльтян, які сильно цього прагнуть та потребують, а також реалізує право палестинців на самовизначення. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus