Покарання для Орбана: міністри ЄС вирішили зібратися не у Будапешті, а в Брюсселі

Покарання для Орбана: міністри ЄС вирішили зібратися не у Будапешті, а в Брюсселі
Покарання для Орбана: міністри ЄС вирішили зібратися не у Будапешті, а в Брюсселі

Як повідомляє BBC, голова зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозеп Боррель у понеділок після наради глав МЗС країн союзу оголосив, що неформальну зустріч міністрів у серпні вирішено провести не в країні, що головує, Угорщині, а в Брюсселі. Це реакція на позицію угорського прем’єра Віктора Орбана щодо України.

«Я зрозумів, що нам потрібно послати сигнал, нехай навіть символічний, що якщо ти виступаєш проти базової політики Євросоюзу і відкидаєш політику Євросоюзу, називаючи його учасником війни, то має бути деякі наслідки», — сказав Боррель після розмови з міністрами.

«Хай це навіть формальні наслідки, символічні наслідки. Нічого особливого не буде. Але я думаю, доречно продемонструвати це ставлення і закликати провести наступні поради міністрів закордонних справ та оборони — неформальні! — у Брюсселі», — цитують Бореля світові агенції.

Неформальні зустрічі зазвичай проводяться в країні, яка головує в ЄС у порядку ротації.

Угорщина з 1 липня на півроку стала головуючою в Європейській раді країною, і Віктор Орбан наступного ж дня вирушив з несподіваним візитом до Києва, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, а потім поїхав до Москви, Пекіна та США, на зустріч з кандидатом. у президенти Дональдом Трампом.

Читайте по темі: Зеленський обговорив з Шольцом військову допомогу та Саміт миру

Орбан скрізь заявляв, що промацує можливості зупинити війну. При цьому він виступає із позицій, які кардинально розходяться з позицією більшості країн ЄС.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus