Індонезія вирішила купувати нафту у Росії

Індонезія вирішила купувати нафту у Росії
Індонезія вирішила купувати нафту у Росії

Індонезійська державна нафтопереробна компанія Pertamina додала російські сорти нафти до своїх тендерних списків для купівлі сирої нафти у вересні.

Про це повідомляє Reuters.

Pertamina вже багато років не закуповує російську нафту і не робила цього після початку війни Росії проти України у 2022 році, хоча Індонезія і не приєдналася до західних санкцій. Востаннє Pertamina закуповувала нафту сортів ESPO Blend та Sokol у Росії понад 10 років тому.

Західні санкції проти російського енергетичного сектора, включаючи ембарго ЄС на постачання російської нафти та механізм обмеження цін, зробили Китай, Індію та Туреччину основними покупцями російської нафти.

Pertamina запросила російську нафту марки Urals, а також високосірчисті сорти Kirkuk, Jubilee, Al Shakheen та інші для постачання на свій НПЗ Cilacap 15-17 вересня. Pertamina також запросила нафту Sokol серед сортів нафти для прибуття у Cilacap протягом 18-20 вересня. Джерела повідомили, що один із тендерів закрився минулого тижня, а інший - у понеділок. Результати поки що не оголошено.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus