За зйомку військових обʼєктів для Росії двоє вірменів в Одесі отримали по 8 років за гратами

За зйомку військових обʼєктів для Росії двоє вірменів в Одесі отримали по 8 років за гратами
За зйомку військових обʼєктів для Росії двоє вірменів в Одесі отримали по 8 років за гратами

Приморський районний суд міста Одеси визнав двох іноземців винними в незаконному поширенні інформації про розміщення військових формувань.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 8 липня.

Не пізніше січня 2024 року громадянин Республіки Вірменія, який мешкав в Одесі, у Telegram познайомився із невстановленим співробітником ФСБ РФ і погодився виконувати його завдання.

5 лютого чоловік прибув за вказаною росіянином адресою, де стояв автомобіль із відкритим багажником, в якому знаходився мобільний телефон. Обвинувачений забрав мобілку і використовував для конспіративного спілкування із представником РФ. Через два дні йому доручили перевірити розташування військових обʼєктів за геолокацією і якщо інформація правдива, то надіслати фотознімки. За геолокацією справді була військова частина і чоловік  надіслав скріншот із Google Maps із власноруч виконаними позначеннями і текстовим повідомленням про наявність там військової техніки.

Згодом обвинувачений надіслав представнику РФ фотографію підписаної власноруч заяви із добровільною згодою на негласне сприяння органам ФСБ РФ, після чого отримав псевдонім. У подальшому чоловік повідомив куратора, що викнуватиме роботу разом зі своїм братом, який також проживав в Одесі і працював кухарем у закладі громадського харчування.

Читайте по темі: Авіаудар по Краснопіллю на Сумщині: Кількість поранених зросла до п’яти

Зловмисники знайшли собі водія, котрий, як зʼясувалося, брав участь у контролі за вчиненням злочину у формі спеціального слідчого експерименту. 

Відповідно до раніше досягнутої домовленості, брати мали отримати від РФ тисячу доларів США.  Із метою конспірації кошти їм видали частинами у двох пунктах обміну валют.

Наступного дня один із братів також передав інфорацію, що в районі ресторану на Французькому бульварі міста Одеса знаходиться підрозділ протиповітряної оборони ЗСУ і надіслав фотографії із позначеннями місця розташування зазначеного підрозділу і посилання на Google Maps із точною геолокацією.

17 березня представник РФ дав чергове завдання, за яке пообіцяв 5 тисяч доларів. Один із братів вирушив фотографувати Військову академію в місті Одеса, а інший — перевірити і підтвердити місцезнаходження Південного військового командування. Незабаром після цього вони були викриті.

У судовому засіданні брати визнали вину, говорили про щире каяття, обіцяли в майбутньому не скоювати нових правопорушень і просить їх суворо не карати.

Їх обох засудили до 8 років позбавлення волі.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus