На Мадагаскарі знайшли велетенську багатоніжку

На Мадагаскарі знайшли велетенську багатоніжку
На Мадагаскарі знайшли велетенську багатоніжку

На Мадагаскарі вчені виявили багатоніжку, яку вважали вимерлою понад століття.

Про це повідомляє CNN.

Протягом трьох тижнів науковці шукали в природному парку Макіра 30 видів тварин, риб і комах, які вважалися зниклими. Найбільш захопливим відкриттям стало виявлення багатоніжки Spirostreptus sculptus, розмір якої сягає 27,5 сантиметрів. Цю невловиму істоту вперше задокументували ентомолог Анрі де Соссюр та натураліст Лео Центнер у 1897 році.

"Це дивовижне відкриття, яке робить мене щасливим, тому що цей вид, як з’ясувалося, не вимер. Він, як і раніше, зустрічається в первинних тропічних лісах, і я спостерігав не одну, а кілька особин", - сказав Дмитро Тельнов - фахівець із жуків із Музею природної історії в Лондоні.

Хоча дослідникам не вдалося знайти всі види з втраченого списку, вони зробили кілька важливих відкриттів. Під час експедиції було повторно знайдено два види мурахоподібних квіткоїдів, які не спостерігалися з 1958 року, і павука-скакуна Tomocyrba decollata, загубленого з моменту його першого відкриття в 1900 році. Крім того, вчені відкрили новий вид павуків-зебр, які раніше не були відомі науці.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus