Майстер з ремонту авто проведе за ґратами 6 років за шахрайство

Майстер з ремонту авто проведе за ґратами 6 років за шахрайство
Майстер з ремонту авто проведе за ґратами 6 років за шахрайство

26-річного майстра з ремонту авто на Харківщині визнали винним в незаконному заволодінні транспортними засобами та шахрайстві. За даними слідства, він брехав власникам авто про стан транспорту, натомість сам переганяв машини знайомому.

Про це повідомили в Харківській облпрокуратурі.

"Після огляду автівок, які потерпілі привозили йому для ремонту, майстер повідомляв завідомо неправдиву інформацію, що транспортні засоби перебувають в неробочому стані. Чоловік зазначав, що зможе полагодити автівку, однак це займе тривалий час і потребуватиме замовлення додаткових деталей. Потерпілі залишали йому свої транспортні засоби. Однак майстер і не збирався проводити ремонт, а натомість переганяв автівки своєму знайомому, який займається торгівлею вживаними автомобілями, в якості застави з можливістю викупи, за що отримував гроші", — йдеться у повідомленні.

Спілкуючись з клієнтами, ділок повідомляв, що для замовлення необхідних запчастин треба переказати передоплату на його банківську картку. Строки, коли автомобіль буде готовий, не називав і всіляко уникав відповіді на питання. Одним з кількох потерпілих виявився військовослужбовець ЗСУ, який привіз ділку на ремонт позашляховик, необхідний для виконання бойових завдань.

Власники авто не дочекалися ремонт та звернулися до поліції. Місцеперебування автівок встановили і повернули власникам, зазначили у прокуратурі.

Читайте по темі: СБУ просить покарати суддю, який міг підробити документи для виїзду в круїз Карибськими островами

Під час судового розгляду обвинувачений визнав вину. Йому призначили покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus